Fotografija: Plava papiga uočena je u dvorištu OŠ Dežanovac/ Foto: OŠ Dežanovac
Galerija
Plava papiga uočena je u dvorištu OŠ Dežanovac/ Foto: OŠ Dežanovac

Dežanovac u potrazi za dvije papigice: "Jedna je viđena kod škole, ali je nitko nije uspio uhvatiti"

Mnogi strahuju što će biti s papigicama koje vjerojatno teško podnose pad temperature i kišu. No, postoji mogućnost da su se negdje ipak sakrile i da će se vratiti kući na toploDežanovac je u potrazi za dvije papigice tigrice koje su odlepršale iz kaveza svojih vlasnika, obitelji Pejazić još u nedjelju popodne. 

Jedva je uspjela fotografirati

Jedna, plava, uočena je u dvorištu osnovne škole Dežanovac. Škola je o tome odmah izvijestila na svojim Facebook stranicama koje uređuje knjižničarka Ankica Holubek.

Ona nam je rekla kako u papigu jedva uspjeli fotografirati, no nije ju nitko uspio uhvatiti jer je bilo visoko u krošnjama. Nedugo nakon toga javila se još jedna stanovnica Dežanovca objavivši na društvenoj mreži Facebook kako je zelenu papigicu vidjela na drugom kraju sela u jednom dvorištu. 

Plava papiga uočena je u dvorištu OŠ Dežanovac/ Foto: OŠ Dežanovac
Plava papiga uočena je u dvorištu OŠ Dežanovac/ Foto: OŠ Dežanovac

No, to je za sada to, jer papigama još uvijek nema traga. 

- Uzeli smo ih za kćer u prosincu prošle godine. Iznijeli smo ih na dvorište u krletci, da se malo osunčaju i onda je nekako kavez otvoren, a njih nije bilo. Posvuda smo tražili, objavili smo i na Facebooku, ljudi nazovu da su ih vidjeli ali dok mi dođemo nema ih. Još ih nitko nije uspio uhvatiti. Danas nas još nitko nije zvao, ne znamo gdje su - kazao nam je Mato Pejazić iz Dežanovca. 

Nadaju se da će se vratiti

Mnogi na Facebooku strahuju što će biti s papigicama koje vjerojatno teško podnose ovu promjenu vremena, pad temperature i kišu. No, postoji mogućnost da su se negdje ipak sakrile i da će se vratiti kući na toplo. Vlasnici se nadaju da je tako i da će im njihovo cvrkutanje opet uljepšavati dane. 

- Ostala nam je jedna koja nije odletjela jer smo ukupno nabavili tri tigrice. Nismo im još ni imena dali, a već su nam nestale - kažu tužni vlasnici u nadi da će njihovi ljubimci ipak naći put do svoje obitelji. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TIkToku!