Fotografija: Načelnik Općine Dežanovac Josip Stjepanović i pročelnica Ljubica Saratlija/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Načelnik Općine Dežanovac Josip Stjepanović i pročelnica Ljubica Saratlija/Foto: MojPortal.hr

Dežanovac poziva roditelje da prijave djecu u novi vrtić: "Već prvog dana stiglo je 10 prijava"

Vjerujem da će idući tjedan prijava biti više te da ćemo u konačnici imati dvije odgojno-obrazovne skupine, kazala je Ljubica SaratlijaDječji vrtić u Općini Dežanovac je završen i opremljen, a od službenog otvaranja dijele ga jedino još administrativni poslovi. Jedan od takvih zadataka je i izrada Programa rada, za koji bi Općina trebala imati okviran broj zainteresiranih polaznika, stoga pozivaju mještane da prijave svoju djecu.

Namještaj je stigao, treba ga još rasporediti/Foto: MojPortal.hr
Namještaj je stigao, treba ga još rasporediti/Foto: MojPortal.hr

- Da bi Program rada dječjeg vrtića bio što kvalitetniji te kako bismo mogli zadovoljiti sve potrebe, potreban nam je okviran broj djece, jer moramo predvidjeti koliko će odgojno-obrazovnih skupina biti ustrojeno. Stoga, molimo sve zainteresirane roditelje da se jave broj telefona 043/381-905, poručila je pročelnica Ljubica Saratlija. 

Bez jasličke skupine

Dodala je i to da dječji vrtić neće imati jasličku skupinu, već će primati samo djecu u dobi od tri godine pa sve do polaska u školu. 

Pročelnica Ljubica Saratlija bit će vršiteljica dužnosti ravnateljice vrtića dok se natječajem ne izabere prvi ravnatelj ili ravnateljica/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica Ljubica Saratlija bit će vršiteljica dužnosti ravnateljice vrtića dok se natječajem ne izabere prvi ravnatelj ili ravnateljica/Foto: MojPortal.hr

- Po izradi Programa rada i dobivanja suglasnosti za isti, potrebno je ishoditi Rješenje o početku rada čime ćemo stvoriti uvjete za upisivanje vrtića u Sudski registar. Tek onda možemo početi sa zapošljavanjem ravnatelj, odgojitelja te donošenje Pravilnika o upisi djece, cijeni i ostalim elementima, objašnjava pročelnica Saratlija.

Prolongirano otvorenje

Kako kaže, otvorenje je planirano u travnju, ali izgledno je da će početak rada biti nešto malo prolongiran, zbog brojnih administrativnih radova.

Inače, kapacitet vrtića je 30 djece, a pročelnica vjeruje da će se vrtić brzo popuniti.

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

- Već prvog dana javilo nam se osam roditelja, odnosno imamo deset zainteresiranih polaznika. Vjerujem da će idući tjedan prijava biti više te da ćemo u konačnici imati dvije odgojno-obrazovne skupine, zaključila je Ljubica Saratlija.

Podsjetimo, ukupna vrijednost izgradnje vrtića u Dežanovcu iznosila 5,2 milijuna kuna, a  projekt u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije. Kako izgleda novi vrtić možete pogledati OVDJE