Fotografija: Deset žena jučer je u daruvarskoj gradskoj vijećnici dobilo svjedodžbe/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Deset žena jučer je u daruvarskoj gradskoj vijećnici dobilo svjedodžbe/Foto: Predrag Uskoković

Deset žena s područja Daruvara uspješno završilo edukaciju za računalnog operatera

Po završetku edukacije dobile su verificiranu svjedodžbu koja se upisuje u radnu knjižicu - rekla nam je voditeljica projekta Ivana Kovačević
Deset žena s područja Daruvara dobilo je jučer verificirane svjedodžbe za poslove računalnog operatera.

Dio je to projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg je organizirana edukacija za drugi dio ciljane skupine od 10 žena koje su pohađale tečaj usavršavanja za poslove računalnog operatera i dobile verificiranu svjedodžbu.

<p>Foto: Predrag Uskoković</p>

Foto: Predrag Uskoković

Svečana dodjela svjedodžbi održana je jučer u Velikoj vijećnici Grada Daruvara, a svjedodžbe je uručila zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi.

- Žene su završile edukaciju za računalnog operatera i dobile svjedodžbu. Sretni smo što su uspješno završile tu edukaciju koja im sada ulazi u radnu knjižicu - rekla nam je Vanda Cegledi.

<p>Foto: Predrag Uskoković</p>

Foto: Predrag Uskoković

Voditeljica projekta Ivana Kovačević nam je rekla kako su zbog epidemioloških razloga edukaciju organizirali u dvije grupe.

- Ovo je bila druga grupa od deset žena. One su u Pučkom otvorenom učilištu Daruvar završile tečaj usavršavanja za računalnog operatera u trajanju od 120 sati. Edukacija je održana u daruvarskoj srednjoj školi, držao ju je profesor Hodžić, a na kompjutoru su radile od prvog sata. Po završetku edukacije dobile su verificiranu svjedodžbu koja se upisuje u radnu knjižicu - rekla nam je Ivana Kovačević te dodala kako je jedan od ciljeva projekta da se žene vrate na Zavod za zapošljavanje s još nekim zvanjem jer sve imaju samo srednju stručnu spremu.

<p>Foto: Predrag Uskoković</p>

Foto: Predrag Uskoković

- Rekla sam im jučer da im se divim i da im se zahvaljujem. One su tu edukaciju imale radnim danom, poslijepodne, i to po tri sata. Edukacija je trajala od 16 do 19, nekad i od 16 do 20 sati. Divim im se i na volji i na vremenu, to su žene srednjih godina koje su davno završile školu. Svaka im čast što su se odvažile na ovako nešto i što su to uspješno završile - kazala nam je Ivana Kovačević istaknuvši kako su u ovaj projekt bile uključene i žene koje rade u Udruzi invalida te žene iz Končanice. 

<p>Foto: Predrag Uskoković</p>

Foto: Predrag Uskoković

<p>Foto: Predrag Uskoković</p>

Foto: Predrag Uskoković