Fotografija: Predstavnici svih koalicijskih stranka/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Predstavnici svih koalicijskih stranka/ Foto: Deni Marčinković

Demokrati i HSS braće Radić pridružili se koaliciji okupljenoj oko Damira Bajsa

Protiv nas su kandidati Domovinskog pokreta, SDP-a i HDZ-a, odnosno tri najveće stranke u Hrvatskoj, međutim mislimo da ćemo ove izbore dobiti, kazao je aktualni županListi stranaka koje će na predstojećim izborima podržati aktualnog župana Damira Bajs u njegovom pohodu na peti mandat danas su se priključile i stranke Demokrati te Hrvatska seljačka stranka braće Radić. Sukladno tome koalicijski sporazum potpisali su aktualni župan te Mirando Mrsić i Stanko Grčić.

- Prije osam godina svi gospodarski  pokazatelji naše županije bili su negativni, međutim sada se stvar promijenila. Što se tiče županijskih projekata, treći smo u Hrvatskoj po povlačenju sredstva iz fondova EU, drugi smo po ulaganju u školstvu, a sve gospodarske brojke pokazuju trend rasta. Spomenuti pokazatelji nas veseli, ali još uvijek nismo tamo gdje bi trebali biti, iako smo na pravom putu jer nigdje nismo zadnji. Od brojnih projekata istaknuo bih gradnju pruge Sveti Ivan Žabno-Gradec, obnovu škola te izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Naša oporba predvođena HDZ-om kaže da nije protiv bolnice, ali zapravo jest. Iz njihovim izjava jasno je da bi oni možda i gradili bolnicu, ali pet puta manju od ove, između ostalog kazao je Bajs.

Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković

U svom obraćanju dodao je i to da u nove izbore ulazi s programom koji naznačuje stvari u kojima je pomak već napravljen, poput gospodarstva, zapošljavanja i poljoprivrede. 

- U izbornu bitku ne idemo sami. Činjenica da je ovo najveća koalicija u Hrvatskoj pokazuje da možemo svi zajedno sjesti i dogovoriti se kuda dalje. Protiv nas su kandidati Domovinskog pokreta, SDP-a i HDZ-a, odnosno tri najveće stranke u Hrvatskoj, međutim mislimo da ćemo ove izbore dobiti, zaključio je aktualni župan.

Mirando Mrsić, Damir Bajs i Stanko Grčić/ Foto: Deni Marčinković
Mirando Mrsić, Damir Bajs i Stanko Grčić/ Foto: Deni Marčinković

Pobjedu i to u pravom krugu očekuje predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo potpisom koalicijskog sporazuma.

- Drago mi da smo udružili snage i pokazali da se može razgovarati i dogovarati. Mi jesmo raznorodni, ali imamo zajednički cilj, a to je ovu županiju učiniti boljom. Po struci sam liječnik stoga me veseli izgradnje nove bolničke zgrade, jer građani ove županije to zaslužuju, pored ostalog istaknuo je Mrsić.

Mirando Mrsić/ Foto: Deni Marčinković
Mirando Mrsić/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Stanka Grčića, HSS braće Radić već dva mandata surađuje s Damirom Bajsom i ta je suradnja provjerena i dokazana kroz rad Županijske skupštine.

- Damir Bajs stvara zajedništvo i slogu i to po naukama braće Radić, stoga pozivam sve HSS-ove opcije koje su registrirane da surađujemo i budemo jedinstveni. Što se tiče naše županije, na predstojećim izborima izaći ćemo u tri grada i devet općina, kratko je poručio Grčić dodavši da i on očekuje pobjedu u prvom krugu.

Stanko Grčić/ Foto: Deni Marčinković
Stanko Grčić/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da je spomenuta koalicija, u više-manje jednakom sastavu, već iskaza podršku određenim kandidatima za načelnike općina te gradonačelnicu Daruvara. Na pitanje znači li danas sklopljena suradnja s Demokratima, ujedno i podršku kandidatkinji za bjelovarsku gradonačelnicu Danijeli Hajdinjak Prihić, aktualni župan nije htio konkretno odgovoriti, tek je kratko kazao da će svaka općina i svaki grad imati sličnu, ali ne i istu koaliciju te da se današnji sporazum odnosi za županijsku razinu.