Fotografija: Zabava u daruvarskoj Matici umirovljenika vam je zagarantirana (ilustracija) / Foto: Damir Krajac/CROPIX
Zabava u daruvarskoj Matici umirovljenika vam je zagarantirana (ilustracija) / Foto: Damir Krajac/CROPIX

Daruvarskim umirovljenicima nude se megapovoljna ljetovanja s bazenom, jacuzzijem i fitnessom

U tijeku su upisi za tri ponuđene opcije: Dramalj-Crikvenica, Starigrad Paklenica i Postira na Braču, a u sve tri opcije uključen je prijevoz i puni pansion ili polupansionUdruga Matica umirovljenika Daruvar nudi daruvarskim umirovljenicima tri top destinacije za ovogodišnje ljetovanje na Jadranu.

Prva destinacija je Dramalj-Crikvenica koju možete posjetiti u razdoblju od 20. lipnja do 27. lipnja. Ovu ponudu poslala je agencija CRV, a u cijenu od 1780 kuna uključen je prijevoz, noćenje i puni pansionom u hotelu Riviera u Dramlju, udaljenom sto metara od plaže. Inače, puni pansion uključuje tri obroka: doručak, ručak i večeru (buffet), a ukoliko to budu dopuštale epidemiloške mjere, organizirat će se i zabavne glazbene večeri.

Bazen, jacuzzi i fitness

Još jedna destinacija uključena je u predsezonsko putovanje i to odmah nakon prve ponude, u terminu od 27. lipnja do 3. srpnja, a to je Postira na Braču. Za cijenu od 1900 kuna osiguran je prijevoz, noćenje i polupansion, odnosno dva obroka u danu. U cijenu je uključeno i besplatno korištenje bazena, jacuzzija i fitnessa. Osim toga, ako epidemiološka situacija bude povoljna, umrivljenicima će biti organizirana gala večer koja uključuje glazbu, ples i pjesme u hotelu Villa Adriatica gdje će biti smješteni.

Izleti u okolici Starigrada

Posljednja, ali ne manje bitna destinacija je Starigrad Paklenica u postsezoni, odnosno od 5. rujna do 12. rujna, po cijeni od 2200 kuna koja uključuje prijevoz, noćenje i također polupansion s klimatiziranim sobama. Odsjeda se u hotelu Barba, a vlasnik hotela u sedam dana ljetovanja organizira izlete u okolicu Starigrada. Posjetit će se stari Maslenički most, uzgajalište dagnji i održati predavanje o školjkama, posjetiti predjeli Velebita i kanjona Zrmanje te izleti u Zadar, Nin i Pag. Za sve izlete organiziran je prijevoz. Osim ovih, organiziraju se i poludnevni izleti do vidikovca iznad Starigrada, crkvice svetog Petra iz 10. stoljeća te posjet vrlo specifičnim zagrobnim mjestima mirilima.

Upisi u tijeku

- Prošle godine je jedna naša grupa umirovljenika bila na Braču u lipnju, druga grupa je bila u rujnu u Starigrad Paklenici u hotelu Barba jer smo gledali da obuhvatimo pred i post sezonu i bili su zadovoljni. Treća destinacija Dramalj-Crikvenica učinila nam se dosta povoljnom s obzirom da su prve dvije bile polupansioni, a ovdje je puni pansion i prihvatljiva je cijena. Ponovili smo iste opcije u koje imamo povjerenja, a upisi su u tijeku do prije polaska, ovisno o odazivu umirovljenika - rekla nam je tajnica udruge Matice umirovljenika, Mira Bakarić.

Poziv umirovljenicima

Broj umirovljenika nije ograničen, a s obzirom da ponuđač daje autobus, Mira Bakarić je istaknula da će ispuniti 30 autobusnih mjesta, a ako bude manji odaziv, udružit će se sa susjednim Maticama.

- Pozivamo umirovljenike da nam se jave ukoliko imaju želju i volju bez obzira na članstvo u Matici umirovljenika. Svi koji su već bili na ljetovanju preko naše Matice, ponovno se javljaju jer im se ljetovanje jako svidjelo - istaknula je Mira Bakarić i dodala da se svi zainteresirani mogu prijaviti u uredu daruvarske udruge Matica umirovljenika.