Fotografija: Daruvarskim mažoretkinjama podijeljeno ukupno 54 medalje/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Daruvarskim mažoretkinjama podijeljeno ukupno 54 medalje/Foto: Grad Daruvar

Daruvarskim mažoretkinjama dodijeljene 54 medalje koje su osvojile na turniru Korona 2021.

Toliki broj medalja na jednom mjestu ne znam da sam ikad u životu vidjela, rekla nam je dogradonačelnica Daruvara Vanda CeglediDaruvarskim mažoretkinjama dodijeljene su medalje, koje su osvojile 26. lipnja na online turniru „Korona 2021.“ u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, u utorak u prostoru Društveno-kulturnog centra Daruvar. Daruvarske mažoretkinje su tom prilikom pokazale svoje nagrađene koreografije. Svaka od njih bila je popraćena velikim pljeskom.

Daruvarske mažoretkinje s medaljama/Foto: Grad Daruvar
Daruvarske mažoretkinje s medaljama/Foto: Grad Daruvar

Daruvarske mažoretkinje/Foto: Grad Daruvar
Daruvarske mažoretkinje/Foto: Grad Daruvar

Naime, daruvarske mažoretkinje osvojile su ukupno 54 medalje, točnije 11 zlatnih, 22 srebrne i 21 brončanu medalju na turniru na kojem se natjecala ukupno 31 članica Daruvarskih mažoretkinja u šest različitih kategorija: Dječji sastav formacija, Dječji sastav solo, Starije kadetkinje formacija, Starije kadetkinje solo, Juniorke formacije i Juniorke solo.

Ponosne mažoretkinje/Foto: Grad Daruvar
Ponosne mažoretkinje/Foto: Grad Daruvar

- Jučerašnjim programom obilježili smo naš uspjeh na Mažoret turniru, djevojke su imale priliku pokazati što su marljivo vježbale svih ovih mjeseci te smo podijelili zaslužene medalje. Moramo se zahvaliti Gradu Daruvaru na podršci jer cilj našeg rada je također promovirati svoj grad. Hvala i dogradonačelnici Vandi Cegledi koja nas od naših samih početaka podržava što nam daje vjetar u leđa za daljnji rast i razvoj našeg tima. Ponosni smo što naš tim konstantno raste i što cure unatoč prekidima i pauzama imaju jaku volju za radom i plesom, jer da nema toga ne bi bilo ni ovakvih odličnih rezultata. S obzirom da smo prije dvije i pol godine počeli sa svega pet, šest cura, naš uspjeh nisu samo ove medalje već i broj naših članica. Završavamo ovu sezonu sa 37 aktivnih članica i s brojnim upitima za upise te u rujnu očekujemo još novih djevojčica - rekla nam je voditeljica Daruvarskih mažoretkinja, Ivana Bedi.

Vidljiv napredak

Programu je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi, koja je ovom prilikom čestitala na izvanrednom uspjehu koje su mažoretkinje postigle na natjecanju.

Zamjenica gradonačelnika Daruvara, Vanda Cegledi/Foto: Grad Daruvar
Zamjenica gradonačelnika Daruvara, Vanda Cegledi/Foto: Grad Daruvar

- Takvu brojku medalja na jednom mjestu ne znam da sam ikad u životu vidjela. Drago mi je što su u ovo kratko vrijeme koliko rade, a to je zadnje četiri godine, toliko uspješne i da tako dobro napreduju. Priznajem da je to jedan od dobrih projekata koji smo pokrenuli u našem mandatu - kaže Vanda Cegledi.

Nastup mažoretkinja/Foto: Grad Daruvar
Nastup mažoretkinja/Foto: Grad Daruvar