Fotografija: Prva predstava za vrtićance iz ostalih vrtića počinje u srijedu u 10:00 sati, a za roditelje u 17:00 sati/Foto: Arhiva
Galerija
Prva predstava za vrtićance iz ostalih vrtića počinje u srijedu u 10:00 sati, a za roditelje u 17:00 sati/Foto: Arhiva

Daruvarski vrtićanci zovu: "Dođite na našu predstavu, želimo kupiti autobus kolica za jaslice!"

Vrtićanci iz skupine "Pčelice" uvježbali su, uz pomoć odgojiteljica Sunčane i Jovite, predstavu na kojoj žele prikupiti novac za autobus kolica koja bi i jasličkoj djeci omogućila "šetnju" gradomU Daruvaru se rađa još jedna lijepa priča. Naime, Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ Daruvar naumio je za svoje jasličare, najmanju skupinu mališana, nabaviti autobus kolica kako bi i najmlađi Daruvarčani, baš kao i njihovi nešto stariji prijatelji iz vrtića, mogli nesmetano u šetnje gradom.

Budući da ta ideja košta, odlučili su za pomoć zamoliti svoje sugrađane. A zauzvrat, mališani dječje skupine Pčelice i sve odgojiteljice pripremaju mali spektakl.

Poklon Daruvarčanima za Uskrs

Naime, 30-ak mališana, uz pomoć i zalaganje svih odgojiteljica, uvježbali su igrokaz pod nazivom Veliki i mali zec. Bit će to njihov poklon sugrađanima za nadolazeći blagdan Uskrsa, ali i zahvala za sve one koji svojim donacijama odluče pomoći u kupovini autobus kolica za jasličare.

Autobus kolica koja su kupljena u čazmanskom vrtiću/Foto: Dječji vrtić Pčelica Čazma
Autobus kolica koja su kupljena u čazmanskom vrtiću/Foto: Dječji vrtić Pčelica Čazma

- Naša odgojiteljca Sunčana Landripet-Matić koja vodi dramsku skupinu, zajedno sa svim ostalim kolegicama i djecom, uvježbala je kazališnu predstavu koja je prigodna za Uskrs. Sutra, 5. travnja u 10 sati u kino dvorani imat će ju priliku pogledati sva naša djeca iz vrtića. No, pozvali smo i djecu iz češkog vrtića, kao i mališane iz Sirača i Dežanovca, priča nam Brana Šeba iz Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Daruvar i otkriva kako će se predstava ponovno prikazati i u poslijepodnevnim satima, točnije u 17 sati na istome mjestu.

Odgojiteljice Sunčana Landripet Matić i Jovita Bodulušić s ostalim kolegama i djecom su radile na predstavi s kojom žele pomoći kupnju autobus kolica/Foto: Arhiva
Odgojiteljice Sunčana Landripet Matić i Jovita Bodulušić s ostalim kolegama i djecom su radile na predstavi s kojom žele pomoći kupnju autobus kolica/Foto: Arhiva

Čak 31 mali glumac

- Taj će igrokaz imati donatorski karakter. Pozivamo naše sugrađane da dođu, uživaju u predstavi koju smo pomno pripremali i da nam ujedno, ukoliko to mogu, pomognu svojim donacijama prikupiti iznos dovoljan za kupovinu autobus kolica i spremišta za igrala, ističe Šeba i otkriva kako su ideju dobili vidjevši takva kolica u čazmanskom vrtiću.

DV
DV "Vladimir Nazor" Daruvar/ Foto: Grad Daruvar

- Smišljali smo način kako da prikupimo novac i eto, svi zajedno smo zapeli. Nadam se da ćemo uspjeti realizirati ovaj naš mini projekt, kaže Šeba.

Inače, u pripremi igrokaza sudjelovale su sve Pčelice, to je ukupno 31 dijete. Odgojiteljice su se zadnjih dana borile i s bolesnim malim glumcima, otkriva nam Brana Šeba, no svim nepredviđenim iznenađenjima, kako sada stvari stoje, stale su na kraj.

Foto: DV
Foto: DV "Vladimir Nazor" Daruvar

- Veliko hvala i našem sponzoru, Pučkom otvorenom učilištu, koje nam je potpuno besplatno ustupilo prostor za generalne probe i izvedbu igrokaza. Nadam se da će odaziv biti dobar. Dođite nam, čekamo vas u velikom broju i dobro raspoložene, zaključila je Šeba.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!