Fotografija: DV Vladimir Nazor Daruvar/ Foto: Grad Daruvar
DV Vladimir Nazor Daruvar/ Foto: Grad Daruvar

Daruvarski vrtić V. Nazor dobio 400.000 kn za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata

DV Vladimir Nazor jedan je od 16 hrvatskih vrtića koji je dobio dodatnu pomoć države, a zahvaljujući tom novcu bit će omogućen dodatan sadržaj za djecuDaruvarski Dječji vrtić Vladimir Nazor našao se među 16 hrvatskih vrtića koji su dobili dodatnu financijsku pomoć Središnjeg državnog ureda za mlade i demografiju za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini.

Prema riječima Nicol Polenus, ravnateljice daruvarske Razvojne agencije, koja je i pripremila spomenuti projekt, odobren je maksimalno traženi iznos.

- Dobili smo 412.500,00 kuna i to bespovratno. Prijavitelj projekta je Grad Daruvar, a cilj projekta je ublažiti posljedice rasta cijena energenata, kao i razvoj programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u DV „Vladimir Nazor“ Daruvar. Drugim riječima, riječ je o jednokratnoj pomoći za plaćanje računa, a dio novca utrošit će se i za sufinanciranje plaća zaposlenika, pojasnila je Polenus.

Prijava projekta u samo dva dana

Osim samog osnivača, korist će imati i korisnici, odnosno djeca, jer će Gradu sada u proračunu ostati više novca za razne druge aktivnosti koje se sada biti moguće. 

- Koji točno sadržaj će se uvesti još uvijek nije definirano, jer je natječaj otvoren prošlog četvrtka. U dva dana uspjeli smo prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i poslati prijavu. Moram reći da se nismo niti nadali da ćemo proći, jer je bio princip najbržeg prsta, ali srećom upali smo među 16 vrtića. Ovo je najbrže evaluiran projekt ikad, jer smo u roku 10 dana dobili odluku o financiranju, zaključila je Nicol Polenus.