Fotografija: Foto: Davor Pongracic/COPIX (ilustracija)
Foto: Davor Pongracic/COPIX (ilustracija)

Daruvarski umirovljenici s mirovinom do 350 eura dobit će uskrsnicu. Evo detalja

Uskrsnice će se isplaćivati u zgradi uprave Grada Daruvara od 3. do 5. travnja, od 8 do 11 sati- Povodom blagdana Uskrsa gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček donio je Odluku o isplati jednokratne pomoći – Uskrsnice umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade (ZMN) s prebivalištem na području Grada Daruvara, poručili su iz daruvarske Gradske uprave.

Kako kažu, svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Daruvara čija ukupna primanja po osnovi mirovine koje primaju ne prelaze 350,00 eura mjesečno, te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije, isplatit će se jednokratna prigodna pomoć Uskrsnica u iznosu od 20,00 EUR.

Uskrsnicu mogu podići i članovi obitelji

- Umirovljenici koji nisu navedeni u Popisu HZMO-a (umirovljenici koji primaju mirovinu iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije) obvezno moraju ponijeti Potvrdu o visini mirovine i fotokopiju osobne iskaznice, kažu iz Grada Daruvara.

„Uskrsnica“ umirovljenicima isplaćivat će se u zgradi uprave Grada Daruvara, Trg kralja Tomislava 14, od 03. do 05. travnja 2023. godine, od 8,00 – 11,00 sati. 

- Umirovljenici su dužni prilikom podizanja Uskrsnice predočiti osobnu iskaznicu. Ako sugrađani nisu u mogućnosti doći osobno po Uskrsnicu, može ju podignuti i član obitelji sa svojom osobnom iskaznicom i osobnom iskaznicom umirovljenika, naveli su iz Grada Daruvara dodavši da na ovaj način svim umirovljenicima žele sretan Uskrs.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!