Fotografija: Ratko Boroš, Senka Jeftinić i Eniz Jašarević/ Foto: Privatni album
Galerija
Ratko Boroš, Senka Jeftinić i Eniz Jašarević/ Foto: Privatni album

Daruvarski trkači Senka Jeftinić, Eniz Jašarević i Ratko Boroš najbrži na Jankovcu

Došli smo zapravo uživati u trčanju i prirodi, a na kraju smo zbilja ugodno iznenađeni ostvarenim rezultatom, kaže Ratko BorošTroje daruvarskih trkača Senka Jeftinić, Eniz Jašarević i Ratko Boroš pobjednici su štafetne utrke Lucky Trail Papuk, održane proteklog vikenda na Jankovcu. Riječ je o timskoj utrci koju je moguće trčati u nekoliko kombinacija, a ekipa DARC Daruvar bila je najbrža u MMŽ kategoriji (dva trkača i jedna trkačica op.a.)

- Utrka se sastoji od tri staze ukupne dužine 11 kilometara. Mi smo se natjecali u glavnoj timskoj utrci, u kojoj je svaki natjecatelj morao istrčati sve tri staze. Princip natjecanja je takav da prvi trkač trči prvu stazu, a po završetku predaje čip drugom, nakon kojeg i treći trkač trči tu istu stazu. Potom ponovno prvi počinje drugu stazu i tako redom sve do kraja treće staze, pojasnio je Ratko Boroš.

Odlična organizacija

Daruvarski trkači tako su ukupno pretrčali 33 kilometra za što im je trebalo nešto malo više od 3 i pol sata. Recimo i to da se u svim kategorijama na obroncima Papuka tog dana u natjecanju okušalo čak 360 trkača.

Daruvarčani su oduševljeni organizacijom utrke/ Foto: Privatni album
Daruvarčani su oduševljeni organizacijom utrke/ Foto: Privatni album

- Ovo nam je prvi put da smo trčali štafetne utrke. Zbilja moram pohvaliti domaćine, jer je organizacija bila prva liga. Od staza, glazbe, klope, poklona, svega. Došli smo zapravo uživati u trčanju i prirodi, a na kraju smo zbilja ugodno iznenađeni ostvarenim rezultatom, istaknuo je Boroš. 

Startali bez ikakvih očekivanja

Iznenađen konačnim rezultatom bio i Eniz Jašarević, inače prekaljeni daruvarski trail maratonac, koji iza sebe ima neke od najtežih utrka, poput 100 milja Istre.

Uspjeh je iznenadio i njih same/ Foto: Privatni album
Uspjeh je iznenadio i njih same/ Foto: Privatni album

- Nisam očekivao nikakav poseban rezultat od ove utrke, a na kraju je ispalo super. Sama utrka bila je dobro označena i općenito dobro organizirana. Nismo još dogovorili neke buduće štafetne nastupe, ali vjerujem da će se ponoviti nastup u ovom sastavu, zaključio je Eniz Jašarević, dodavši da novih osobnih izazova za sada nema, ali u budućnosti će ih sigurno biti.