Fotografija: Gradski vijećnici iz redova SDP-a Igor jareš i Dalibor Jareš/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Gradski vijećnici iz redova SDP-a Igor jareš i Dalibor Jareš/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Daruvarski SDP pokreće peticiju: "Sačuvajmo hostel u Malom Lošinju u vlasništvu svih nas"

"Ovom peticijom želimo dati priliku građanima da se očituju prema odluci o prodaji hostela u Malom Lošinju koja je donesena na 15. sjednici Gradskog vijeća", stoji u priopćenjuGradska organizacija SDP-a Daruvar poslala je priopćenje medijima o peticiju koju pokreću kako bi pokušali zaustaviti prodaju hostela u Malom Lošinju na otoku Lošinju koji je u vlasništvu Grada Daruvara, a za kojeg je većinskom odlukom gradskih vijećnika na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno kako će ići u prodaju da bi se podmirila kreditna zaduženja koje Grad Daruvar ima.

Priopćenje daruvarske organizacije SDP-a prenosimo u cijelosti:  

"Gradska organizacija SDP-a Daruvar krenula, temeljem odluke donesene na Gradskom odboru SDP-a Daruvar, u provođenje peticije naziva „Ne damo hostel u Malom Lošinju!“.

Peticija, točnije prikupljanje potpisa građana s prebivalištem na području grada Daruvara, provodit će se svake subote i srijede počevši od 13. svibnja pa sve do 27. svibnja na štandu koji će biti postavljen u centru grada.     

Hostel Daruvar ide u prodaju
Hostel Daruvar ide u prodaju

Ovom peticijom želimo dati priliku građanima našeg grada da se očituju prema odluci o prodaji hostela u Malom Lošinju koja je donesena na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj 28. travnja ove godine. Podsjećamo, dvoje prisutnih vijećnika SDP-a na ovoj sjednici očitovalo se protiv ove odluke, dok treći član naše stranke nije zbog službenih razloga mogao biti nazočan sjednici, iako dijeli stav spomenutih dvoje. 

Kao gradski vijećnici na konstituirajućoj sjednici 8. saziva Gradskog vijeća u lipnju 2021. godine prisegnuli smo da ćemo djelovati u korist naše lokalne zajednice i u korist građana našeg grada. 

Ovakvu odluku smatramo nedopustivom i krajnje pogrešnom za grad koji se profilira kao turistički grad. Hostel u Malom Lošinju u vlasništvu je Grada desetljećima. Nedopustivo je uopće dovoditi pod znak upitnika vrijednost ovakve nekretnine i njezinu eventualnu prodaju, a kamoli jasno u obrazloženju odluke o prodaju navesti kako se ista planira provesti u svrhu u namjene sredstava od prodaje za otplatu ostatka kredita za kupnju nekretnine Doma za stare i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković Daruvar, za postavljanje led rasvjete i izgradnje Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“. Smatramo kako ovakav potez nije u domeni pažnje dobrog gospodara i kako se prije kreditnog zaduženja trebalo drugačije osigurati po pitanju otplate istog, a ne prodajom nekretnine ovakve vrijednosti, kako one novčane tako i one emocionalne jer su hostel u Malom Lošinju kupili građani Daruvara, odvajanjem svojih sredstava prije nekoliko desetaka godina. 

Gradski vijećnici iz redova SDP-a Igor jareš i Dalibor Jareš/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradski vijećnici iz redova SDP-a Igor jareš i Dalibor Jareš/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Samo pažnjom dobrog gospodara, pronalaskom točne i jasne strategije menadžerskog upravljanja ovom ustanovom i njezinom jasnom promocijom na tržištu možemo raditi za dobrobit našeg grada i naše lokalne zajednice.

Sačuvajmo hostel u Malom Lošinju u vlasništvu nas, građanki i građana Daruvara, radi nas i radi generacija koje dolaze. Molimo građane da svojim potpisom podrže ovu inicijativu i tako iskažu svoj stav prema ovoj odluci Gradskog vijeća", stoji u priopćenju daruvarskog SDP-a kojeg su potpisali Igor Jareš, predsjednik GO SDP-a Daruvar i gradski vijećnik, Dalibor Jareš, potpredsjednik GO SDP-a Daruvar i gradski vijećnik te Danijela Štefan, članica GO SDP-a Daruvar i potpredsjednica Gradskog vijeća.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!