Fotografija: Daruvarski policajci ovog vikenda pojačano će kontrolirati promet/ Foto: Josko Supic/CROPIX
Daruvarski policajci ovog vikenda pojačano će kontrolirati promet/ Foto: Josko Supic/CROPIX

Daruvarski policajci u prvih 10 mjeseci ove godine ulovili čak 128 pijanih vozača

Zbog nadolazećeg Martinja daruvarski će policajci pojačano kontrolirati promet od petka 11. do nedjelje 13. studenogDaruvarski policajci tijekom nadolazećeg vikenda zbog Martinja pojačat će patrole na cestama jer očekuju da će veći broj vozača konzumirati alkoholna pića.

- Obavještavamo javnost da će policijski službenici od petka 11. do nedjelje 13 studenog pojačano vršiti kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola te sankcionirati vozače kod kojih se utvrdi nedozvoljena koncentracija alkohola ili prisutnost opojnih droga, poručili su iz PP Daruvar.

9 osoba teže ozlijeđeno

Dodali su i to da se tijekom prvih 10 mjeseci ove godine, na području PP Daruvar dogodilo se ukupno 86 prometnih nesreća, od čega je 26 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 60 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

- U prometnim nesrećama teške tjelesne ozljede zadobilo je devet sudionika (sedam vozača i dva putnika), dok je lake tjelesne ozljede zadobilo je 26 sudionika (18 vozača, sedam putnika i jedan pješak).

Kako kažu, od 86 prometnih nesreća, u njih 19 čak 21 vozač je bio pod utjecajem alkohola.

- Od tih 19 prometnih nesreća čak sedam je s ozlijeđenim osobama, a 12 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama tri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a devet lake tjelesne ozljede. Također, u dane vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola, a najugroženiji vremenski period u kojem su se događale prometne nesreće u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola je vrijeme od 18,00 do 24,00 sata, izvijestili su iz daruvarske policije.

Uhvaćeno 128 pijanih vozača

U promatranom periodu policijski službenici PP Daruvar sankcionirali su ukupno 128 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a posebice ističu da je 34 vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 1,50 g/kg. - Takvi vozači isključivani su iz daljnjeg prometa te im je određivan smještaj u prostoriji za zadržavanje do otrežnjenja ili dovođenje nadležnom prekršajnom sudu koji je ovisno o težini prekršaja i činjenici da li je vozač već bio ranije zatečen pod utjecajem alkohola, određivao daljnje zadržavanje u zatvoru Bjelovar do 15 dana, te izricao mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole u trajanju do 60 dana, kažu iz PP Daruvar te napominju da je za navedenu koncentraciju alkohola propisana novčana kazna u rasponu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom najmanje od 12 mjeseci te šest negativnih prekršajnih bodova.