Fotografija: Nutricionist Dragan Gazibara na jednom od prijašnjih predavanja/Foto: Compas.hr
Galerija
Nutricionist Dragan Gazibara na jednom od prijašnjih predavanja/Foto: Compas.hr

Daruvarski nutricionist Dragan Gazibara naučit će vas sve o dijetoterapiji voćnim sokovima

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju i stoga se nastoji doprijeti do njih i povećati razinu informiranosti o prevenciji bolesti i promociji zdravljaU sklopu projekta "Otvorimo vrata zdravlja" u četvrtak u 18.30 sati nutricionist Dragan Gazibara održat će prvi dio online predavanja o dijetoterapiji voćnim sokovima.

 https://www.facebook.com/udruga.krugovi 

Predavanje možete pratiti uživo na Facebook stranici udruge Krugovi, traje otprilike 20 minuta, a nakon toga ga možete poslušati na njihovom You tube kanalu.

Nutricionist Dragan Gazibara iza sebe ima višegodišnje radno iskustvo u Odjelu prehrane i usluživanja s dijetetikom u Daruvarskim toplicama. Gazibara radi s pacijentima s posebnim prehrambenim potrebama, profesionalnim sportašima i rekreativcima, djecom, trudnicama i osobama starije životne dobi.

Prevencija bolesti

Cilj projekta „Otvorimo vrata zdravlja“ povećanje je znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Lipika, Daruvara, Novske, Virovitice, Garešnice i Grubišnog Polja. Naglasak u prevenciji nalazi se na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanja i smrtnosti povezanih s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Predavanje "Voćni sokovi-dijetoterapija-1.dio" održat će se u sklopu projekta "Otvorimo vrata zdravlja"/Foto: Krugovi.hr
Predavanje "Voćni sokovi-dijetoterapija-1.dio" održat će se u sklopu projekta "Otvorimo vrata zdravlja"/Foto: Krugovi.hr

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga se ovim projektom nastojati doprijeti do njih i povećati razinu informiranosti o prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Bolji pristup preventivnim programima i samostalna briga o zdravlju trebala bi pridonijeti poboljšanju zdravstvene slike na ovim područjima, posebno zdravlja djece i ranjivih skupina društva. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.