Fotografija: Stela na jednoj od prijašnjih budnica u Bjelovaru/Foto: Privatni album
Galerija
Stela na jednoj od prijašnjih budnica u Bjelovaru/Foto: Privatni album

Daruvarski motoristi budnicu posvećuju prerano preminuloj Steli: "Ne želimo da se zaboravi"

"Voljela je i motore i svog Luku, voljela je i moto budnicu u kojoj je nekoliko puta sudjelovala. To su razlozi zašto ćemo ovu vožnju posvetiti upravo njoj, našoj zvjezdici", poručili su daruvarski motoristiDaruvarski motoristi i ove će godine sudjelovati na tradicionalnoj "Moto budnici" koja se u Bjelovaru održava povodom Praznika rada 1. svibnja. 

Ovog će puta imati i poseban cilj, odati počast Steli Novaković, Daruvarčanki koja je tragično stradala početkom godine u teškoj prometnoj nesreći u Lovranu. 

Borila se protiv nepravde

- Zvali smo je najljepši osmijeh Daruvara. Zadužila je sve nas Daruvarčane svojim optimizmom i nebrojenim satima volonterskog rada na dobrobit mnogih. Bila je zagovornica borbe protiv mržnje i nepravde, uvijek spremna stati u obranu onih koji su ugroženi i podizati glas protiv diskriminacije. Voljela je život, uživala je u njemu. Voljela je i motore i svog Luku, voljela je i moto budnicu u kojoj je nekoliko puta sudjelovala. To su razlozi zašto ćemo ovu vožnju posvetiti upravo njoj, našoj zvjezdici - poručio je Goran Bence na svojoj Facebook stranici Daruvar - Cup od Joy u ime daruvarskih motorista koji samo ne žele da ova prekrasna djevojka ode u zaborav.

Okupljanje na benzinskoj

Goran Bence je istaknuo kako Moto budnica u Bjelovaru traje već više od dvadeset godina te će biti uvrštena u popis nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. Očekuje se više od tisuću motora, a sve počinje već ranom zorom, od pet sati ujutro. Štoviše, u Daruvaru još i ranije. Motoristi se okupljaju do 3 sata i 30 minuta na INA-inoj benzinskoj postaji u Ulici Stjepana Radića, a polazak prema Bjelovaru striktno je planiran u 3.50 sati. Skupina daruvarskih motorista ovim putem poziva i ostale da im se priključe u njihovoj vožnji za neprežaljenu Stelu.

Neprežaljena Stela Novaković/Foto: Privatni album
Neprežaljena Stela Novaković/Foto: Privatni album

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!