Fotografija: Foto: Likovna grupa DA
Galerija
Foto: Likovna grupa DA

Daruvarski likovnjaci donirali 50-ak slika bjelovarskoj bolnici: "Krasit će zidove nove bolnice"

Zahvaljujem se na suradnji i bilo bi nam drago da nam dođu još koji put, ali ne kao pacijenti, već kao umjetnici, kaže ravnateljice OB Bjelovar Sanela Grbaš BratkovićČlanovi daruvarske Likovne grupe "DA" Daruvar predali su danas 50-tak slika ravnateljici Opće bolnice Bjelovar Saneli Grbaš Bratković. 

Podsjetimo, daruvarski ogranak Matice hrvatske putem raspisanog natječaja Grada Daruvara ostvario je sredstva za projekt Likovne grupe „DA“ Daruvar – Čudesna moć boja. U sklopu tog projekta u studenom prošle godine održana je humanitarna likovna kolonija na kojoj su nastale spomenute slike, o čemu više pročitajte OVDJE.

Foto: Likovna grupa DA
Foto: Likovna grupa DA

Inače, ovaj hvalevrijedna inicijativa zapravo je ideja je i obećanje preminule Miroslave Koprek, dugogodišnje tajnice Likovne grupe, a zadovoljstvo ovim humanim činom iskazala je i ravnateljica bjelovarske bolnice.

Djeluju vedro, veselo i zadovoljno

- Jako nam je drago što nam je Likovna grupa izašla u susret i donirala slike. Sada ih moramo pregledati i rasporediti, odnosno vidjeti gdje nam koja slika odgovara, a dio njih sigurno će završiti na zidovima nove bolnice. Veseli me što se ljudi u toj dobi nečim zanimaju i što imaju pozitivne stavove o životu, jer doista djeluju vedro, veselo i zadovoljno, poručila je Grbaš Bratković dodavši da je dogovoren i novi posjet kada slike budu postavljene.

Foto: Likovna grupa DA
Foto: Likovna grupa DA

Kako kaže, zgrada nove bolnice je velika, a zidovi prazni, tako da će ih slike razveseliti.

- Zahvaljujem se na suradnji i bilo bi nam drago da nam dođu još koji put, ali ne kao pacijenti, već kao umjetnici, zaključila je ravnateljice OB Bjelovar Sanela Grbaš Bratković. 

Foto: Likovna grupa DA
Foto: Likovna grupa DA

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!