Fotografija: Foto: Privatni album
Galerija
Foto: Privatni album

Daruvarski gimnazijalci uključili se u niz humanitarnih akcija, peku kolače i rade pub kviz za Eniza

Daruvarski gimnazijalci će u četvrtak održati Humanitarni pub kviz na kojem će, između ostalog, prodavati kolače i svoje slike, a sve kako bi se skupio novac za liječenje Eniza JašarevićaDaruvarski gimnazijalci i njihovi profeori kroz cijelu školsku godinu rade ne samo na školskom programu nego i na vlastitom utjecaju u zajednici. Poseban naglasak stavljaju na humanitarne akcije, pa su se tako uključili u Caritasovu akciju, "Za 1000 radosti - na strani dobra", novac namijenjen međusobnom darivanju odlučili su preusmjeriti na liječenje Eniza Jašarevića, pekli su kolače i prodavali ih u humanitarne svrhe, organiziraju pub kviz koji je također humanitarnog karaktera. 

Daruvarski gimnazijalci i njihovi profesori organiziraju humanitarni pub kviz za Eniza Jašarevića/Foto: Romana Bakarić
Daruvarski gimnazijalci i njihovi profesori organiziraju humanitarni pub kviz za Eniza Jašarevića/Foto: Romana Bakarić

Iz Gimnazije Daruvar poslali su nam priopćenje o aktivnostima učenika i njihovih razrednika koje prenosimo u cijelosti: 

"Bez obzira na pojačanu svjesnost o pomaganju potrebitima u blagdansko vrijeme, humanitarno djelovanje u našoj školi nastojimo produžiti na cijelu godinu. Razrednici i ravnateljica izradili su plan u koji neprestano dodajemo nove ideje, jer osim obrazovne izuzetno nam je važna odgojna komponenta škole. 

Učenici su sjajno reagirali na prijedloge, sami su dodali svoje ideje i odmah tijekom prosinca se uključili u Caritasovu akciju  „Za 1000 radosti – Na strani dobra“.

Tijekom ovog posljednjeg nastavnog tjedna prvog polugodišta učenici 1. A su sredstva namijenjena za svoje međusobne poklone u igri Tajni prijatelj  skupili i odnijeli, zajedno s razrednikom, Emirom Sulikom, za pomoć pri liječenju našeg sugrađanina Eniza Jašarevića. Učenici 2.A s razrednicom Ribanom Moulis ispekli su hrpe kolača i slasnih zalogaja te time prikupili isto tako novčanu pomoć za Eniza.

Eniz na robotskim rehabilitacijskim vježbama u Poliklinici Glavić u Zagrebu/Foto: Privatni album
Eniz na robotskim rehabilitacijskim vježbama u Poliklinici Glavić u Zagrebu/Foto: Privatni album

Val humanitarnog djelovanja nastavljamo i ovog četvrtka, 21. prosinca, od 18 do 20 sati, kada će se u holu srednjih škola  održati Humanitarni pub kviz. Promocije znanja ali i dobre zabave, druženja i timskog duha nikada dosta, stoga će na kvizu sudjelovati četrdesetak učenika naše škole i nastavnici, kao pomagači i mentori timova. Glavni organizator kviza je profesor Ivan Horina. Uz održavanje kviza prodavat će se kolači koje će pripremiti nastavnici, božićni ukrasi koje pripremaju učenici i nastavnici te slike koje izrađuje učenica Dora Hlušička iz 2.B. Sva sredstva, kao i prikupljene kotizacije za kviz također idu za pomoć pri liječenju Eniza. 

Juraj Šargač i Leo Žukina/Foto: Privatni album
Juraj Šargač i Leo Žukina/Foto: Privatni album

Još valja napomenuti da kviz vode dvojica naših bivših učenika, a danas kvizaški voditelji, Juraj Šargač i Leo Žukina. Publika je dobrodošla, možete kupiti sve nabrojano, navijati, zabaviti se uz brojna zanimljiva pitanja i lijepo provesti ovu zimsku večer. 

Ovom akcijom ćemo završiti humanitarno djelovanje u ovoj godini a sljedeće godine nastavljamo u istom ili sličnom tonu. Dobro nam došli!", poručuju profesori i učenici Gimnazije Daruvar. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!