Fotografija: Članovi udruge Korak dalje i Impress u akciji čišćenja okoliša u Daruvaru/Foto: Impress
Galerija
Članovi udruge Korak dalje i Impress u akciji čišćenja okoliša u Daruvaru/Foto: Impress

Daruvarske udruge Korak dalje i Impress zajedno očistili dio šetnice uz rijeku Toplicu

Zamislili smo odraditi više ovakvih akcija, a cilj je da se svi potrudimo očistiti sve lokacije u gradu Daruvaru, ne samo turističke, kaže Maja Kop iz ImpressaDaruvarska udruga Impress u suradnji s udrugom Korak dalje i Gradom Daruvarom organizirala je u petak, 4. lipnja, Eko akciju čišćenja okoliša povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Ovakve akcije će se i ubuduće organizirati kako bi Daruvar bio čišći i ljepši/Foto: Impress
Ovakve akcije će se i ubuduće organizirati kako bi Daruvar bio čišći i ljepši/Foto: Impress

Eko akciju inicirali su volonterka udruge Impress, Ema Rašić i član udruge, umirovljenik Željko Horvat, a udruga Impress pomogla je u organizaciji i logistici.

Prikupilo se dosta smeća/Foto: Impress
Prikupilo se dosta smeća/Foto: Impress

- Udruga Korak dalje, kao i Impress i inače se uključuje u sve ekološke akcije te brine o prirodi i okolišu. Cilj je, osim očuvanja i zaštite okoliša, osvijestiti i potaknuti mlade da i sami budu inicijatori ovakvih akcija - kaže nam Maja Kop, zaposlenica u udruzi Impress.

Četiri vreće

Na ovoj je akciji sudjelovalo petnaestak mladih koji su s velikom voljom i pozitivnom energijom očistili područje ulaska u novu šetnicu kod Toplice na ulazu do Iride.

Akcija čišćenja/Foto: Impress
Akcija čišćenja/Foto: Impress

- Na ovakve akcije se uvijek odazovemo jer smo svjesni važnosti očuvanja okoliša i doprinosa koje svaki pojedinac može dati na ovaj način. Naših je članova bilo desetak. Sama šetnica je bila čista, ali dio od mosta do ulaza kod Iride je imao dosta smeća. Skupili smo četiri vreće u razdoblju od 13 do 15 sati koliko je i trajala akcija - rekla nam je Renata Žukina, predsjednica udruge Korak dalje.

Puno smeća

Grad Daruvar podržao je ovu inicijativu te osigurao rukavice i vreće kao i logističku podršku komunalnog poduzeća Darkom za odvoz skupljenog otpada.

Foto: Impress
Foto: Impress

- Primijetili smo da je taj dio šetnice dosta onečišćen plastikom i bocama - istaknula je Maja Kop.

Još Eko akcija

Inače, ovo je prva Eko akcija u organizaciji udruge Impress, ali ne i posljednja.

Svi su bili sretni nakon obavljenog posla/Foto: Impress
Svi su bili sretni nakon obavljenog posla/Foto: Impress

- Zamislili smo odraditi više ovakvih akcija, a cilj je da se svi potrudimo očistiti sve lokacije u gradu Daruvaru, ne samo turističke, jer svaka mala akcija puno znači za okoliš, Daruvar i sve naše građane. Jedna od sljedećih akcija bila bi područje izletišta Vranjevine, ali nemamo još točno definiran datum - kazala je Maja Kop.