Fotografija: Daruvarske toplice prepoznate su u cijeloj Hrvatskoj pa i šire/ Foto: Boris Kovačev/CROPIX
Galerija
Daruvarske toplice prepoznate su u cijeloj Hrvatskoj pa i šire/ Foto: Boris Kovačev/CROPIX

Daruvarske toplice projektiraju obnovu bazena i soba: "Bit ćemo spremni do raspisivanja natječaja"

Prijavit ćemo se pod kategorijom lječilišni i wellness turizam. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a Razvojna agencija BBŽ-a radit će nam studiju izvodljivosti, kaže VukovićNakon što je jučer Ministarstvo turizma i sporta u javno savjetovanje pustilo prijedlog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., provjerili smo kakvo je stanje u Daruvarskim toplicama, hoće li stići prijaviti svoj projekt koji su ranije najavljivali te u koju, od sada poznatih, kategorija namjeravaju prijaviti rekonstrukciju i obnovu Daruvarskih toplica o kojoj smo i ranije pisali OVDJE.

Izrada projektne dokumentacije

- Daruvarske toplice će biti spremne za NPOO. Od jučer poslijepodne čitamo upute za prijavitelje i prijavit ćemo naš projekt pod kategorijom lječilišni i wellness turizam. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a naša Razvojna agencija BBŽ-a će nam raditi studiju izvodljivosti. S obzirom da će natječaj kada se raspiše biti otvoren 90 dana i da se neće gledati tko prije prijavi svoj projekt, nema bojazni da nećemo stići, pojasnio nam je odmah u uvodu ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković.

Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr
Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr

Dodao je kako nitko sa sigurnošću ne može reći da će projekt proći, no ono što mu je najvažnije jest da će biti spremni na vrijeme te da će konkurirati i boriti se za dio kolača vrijednog 930 milijuna kuna.

Daruvarske toplice u planu imaju obnoviti smještajne kapacitete na trećem i četvrtom katu. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji soba koje su namijenjene komercijalnom dijelu, tj. nisu povezane s poslovanjem preko HZZO-a.

Rekonstrukcija bazena i soba

- Radimo kompletnu rekonstrukciju vanjskih bazena, povećat ćemo vodene površine. To su sadržaji koji nose dodatne bodove pa ćemo i time biti u prednosti. S obzirom na potpisivanje ugovora s Hrvatskim olimpijskim odborom i činjenicom da smo postali Centar za prevenciju i rehabilitaciju sportaša, radimo i sportsku dvoranu prema europskim i olimpijskim standardima, a sve u cilju da promijenimo strukturu gostiju, povećamo kvalitetu i prihode, pojasnio nam je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković koji želi da ustanova koju vodi postane jedina u zemlji koja će sportašima pružati kompletnu takvu uslugu.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

Daruvarske toplice dobile su certifikat bike&bed smještajnog objekta/ Foto: BBŽ
Daruvarske toplice dobile su certifikat bike&bed smještajnog objekta/ Foto: BBŽ

Osim usluge i sadržaja, napominje, u prednosti su jer u Daruvarskim toplicama sportaši imaju vrhunske fizijatre i fizioterapeute.

- Cijeli projekt je pod kapom zelene, učinkovite i digitalne tranzicije što nam nosi dodatne bodove, kazao je Vuković kojeg smo upitali i kolika je točna vrijednost projekta kojeg namjeravaju prijaviti na NPOO.

Vrijednost projekta

-To bi sada bilo nezahvalno za govoriti. Procjenjujem da će to biti između 75 i 100 milijuna kuna, no točan iznos ćemo znati kada će biti gotovi troškovnici, kazao je Vuković i otkrio nam kako su s projektiranjem krenuli prije gotovo mjesec dana.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Budući da je ministrica turizma napomenula kako bi natječaj težak 930 milijuna kuna europskog novca namijenjen turističkim projektima, mogao biti raspisan tijekom srpnja, upitali smo Vukovića hoće li stići pripremiti projekt za prijavu.

Novouređeni prostor u sklopu Daruvarskih toplica /Foto: Predrag Uskoković, Dijana Puhalo
Novouređeni prostor u sklopu Daruvarskih toplica /Foto: Predrag Uskoković, Dijana Puhalo

- Mi smo sada u dubokoj fazi projektiranja, a u prilog nam ide i što smo odlično odradili projektni zadatak koji se radio od studenog prošle godine. Dva do tri mjeseca smo razrađivali sve detalje tako da tvrtka koja sada radi na dokumentaciji ima sve na pladnju. Kod nas će sve to ići veoma brzo, uvjeren je Vuković.