Fotografija: Vjekoslav Šafranić, predsjednik
Sportskog saveza Grada Zagreba i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Daruvarske toplice potpisale novi vrijedan ugovor. Stižu sportaši iz skoro svih zagrebačkih klubova

Tijekom ove godine na sportske pripreme i sportsku rehabilitaciju došlo je više od 1000 sportaša. Oni su ostvarili preko 4000 noćenja i donijeli skoro dva milijuna kuna prihoda, kaže ravnatelj Ratko VukovićRavnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković danas je u Daruvaru potpisao iznimno vrijedan četverogodišnji ugovor s predsjednikom Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslavom Šafranićem.

Riječ je o još jednom značajnom ugovoru zahvaljujući kojem će mnogobrojni sportaši s područja Zagreba dolaziti u Daruvar na pripreme i na rehabilitaciju. 

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Tomislav Stojak, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, Suzana Šop, pomoćnica glavnog tajnika saveza za pravne poslove, rukovoditelj odjela sporta i rekreacije Saša Starčević te ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

Respektabilni rezultati

- Današnje potpisivanje četverogodišnjeg ugovora o suradnji Daruvarskih toplica sa Sportskim savezom Grada Zagreba, označava novi početak suradnje po osnovi sportskih priprema sa mnogobrojnim sportskim savezima i klubovima hrvatske metropole  - rekao je na početku ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković napominjući kako se i ovim ugovorom pokazuje jasan smjer u kojem Daruvarske toplice idu od rujna 2021. godine i zahvaljujući kojem su ostvarili respektabilne rezultate u segmentu sportskih priprema i sportske rehabilitacije. 

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Ovo je četvrti u nizu potpisanih četverogodišnjih ugovora o suradnji, a tijekom 2022. godine na sportske pripreme i sportsku rehabilitaciju u Daruvarske toplice došlo je više od 1000 sportaša. Oni su ostvarili preko 4000 noćenja i donijeli skoro dva milijuna kuna prihoda. A to, prema riječima ravnatelja Ratka Vukovića, ne bi bilo moguće bez brojnih sadržaja i vrhunske usluge za realizaciju sportskih priprema i rehabilitacije sportaša.

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Prvi četverogodišnji ugovor kojeg su Daruvarske toplice potpisale bio je s Hrvatskim olimpijskim odborom, kojim su Daruvarske toplice postale partner HOO-a za sportske pripreme i rehabilitaciju olimpijaca i ostalih sportaša, zatim s Hrvatskim judo savezom i Hrvatskim karate savezom. Osim toga, imali su jednogodišnje ugovore zahvaljujući kojima su tijekom srpnja i kolovoza bili popunjeni svi kapaciteti u Daruvarskim toplicama. Tako su u Daruvaru bili nogometni klubovi Lokomotiva, Rudeš, Hrvatski dragovoljac, Mladost iz Ždralova, ali i ženski austrijski rukometni klub MGA Fivers iz Beča koji je s Daruvarskim toplicama dogovorio suradnju i u idućoj godini. 

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Samim time, ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih ugovora o suradnji koje su Daruvarske toplice potpisale u ovom tržišnom segmentu, gledajući sa budućeg financijskog, ali i s aspekta broja dolazaka i noćenja sportaša koji će koristiti usluge Daruvarskih toplica. Naime, činjenica da Sportski savez Grada Zagreba obuhvaća čak 74 sportska saveza, od kojih svaki savez obuhvaća veći broj klubova, dovoljno govori o tome koliko je ova suradnja važna za daljnji rast i razvoj Daruvarskih toplica u segmentu sportskih priprema - kazao je ravnatelj Daruvarskih toplica ističući kako mu je osobito važno da svi sportaši koji budu dolazili u Daruvar i Daruvarske toplice budu izuzetno zadovoljni uslugom koju će tamo dobiti. 

Obostrana korist

Predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić otkrio je kako mu ovo nije prvi put da boravi u Daruvaru, odnosno Daruvarskim toplicama.

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Dolazio sam ovdje kao aktivni sportaš preko Karate saveza Hrvatske koji su ovdje bili na pripremama. Mislim da ćemo potpisivanjem ovog četverogodišnjeg ugovora i jedni i drugi imati koristi. Zašto to kažem? Sportski savez Grada Zagreba ima 74 sportska saveza, od toga 436 klubova koji su aplicirali na Javni poziv i još toliko klubova koji nisu. Znači, to vam je oko 1000 klubova. Budući da su Daruvarske toplice nadaleko poznate po dobrim uvjetima koje imaju za sportske pripreme i sportsku rehabilitaciju, što je za naše sportaše jako bitno, smatram da će ova suradnja biti sjajna - rekao je predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić koji će odmah nakon povratka u Zagreb svim sportskim savezima predočiti što Daruvarske toplice nude. 

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Inače, prema riječima ravnatelja Ratka Vukovića, Daruvarske toplice ove godine bilježe sjajne rezultate, čak bolje od onih koje su imale prije korone.

- Popunjenost nam ne pada ispod 75 posto, što je iznimno dobro kako u komercijalnom dijelu, tako i u onom dijelu koji ide preko HZZO-a. Evo, mi smo u ovoj godini napravili već blizu 2 milijuna kuna prihoda od sportskih priprema i sportske rehabilitacije. Što se tiče dijela koji ide preko HZZO-a, imamo ugovoren limit kojeg redovito ispunjavamo. Zapravo, mi smo jedna od rijetkih specijalnih bolnica koja ispunjava svoj limit, odnosno čak ga i prebaci, što znači da sa svojim ljudima odradimo vrhunski posao. Upravo zbog tog svog zdravstvenog dijela i zdravstvenih djelatnika, Daruvarske toplice imaju najbolju reputaciju u Hrvatskoj - kazao je ravnatelj Ratko Vuković. 

Ozbiljna sportska priča

- Ovim putem bi se zahvalio Saši Starčeviću i cijelom njegovom odjelu sporta i rekreacije na iznimnim rezultatima u vidu sportskih priprema i sportske rehabilitacije. Također, zahvaljujem se i svim ostalim djelatnicima Daruvarskih toplica koji daju sve od sebe kako bi ova priča s Daruvarskim toplicama bila što uspješnija i prepoznatljivija - istaknuo je ravnatelj Ratko Vuković.

Zbog svega navedenog, ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković se iskreno nada da će im proći veliki projekt kojeg pripremaju za Nacionalni plan oporavka i otpornosti jer će tada, kaže, imati jednu vrlo ozbiljnu sportsku priču koja će donijeti puno toga dobrog za Daruvar i cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Čelni čovjek Sportskog saveza Grada Zagreba oduševio se teretanom u sklopu Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Čelni čovjek Sportskog saveza Grada Zagreba oduševio se teretanom u sklopu Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Projekt će biti vrijedan oko 100 milijuna kuna. Riječ je o kompletnoj adaptaciji naših smještajnih kapaciteta na 3. i 4. katu, koji je namijenjen isključivo za komercijalne svrhe pa tako i za sportske pripreme. Dograđujemo još 13 novih soba, povećat ćemo vanjske bazene i sagraditi sportsku dvoranu u neposrednoj blizini Daruvarskih toplica. Nju smo pripremali u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i ona će zadovoljiti potrebe svih dvoranskih sportova - rekao je na kraju Ratko Vuković koji je nakon svečanog potpisivanja ugovora sa svojim gostima obišao Daruvarske toplice i pokazao im sve što će sve njihovi sportaši imati na raspolaganju kada dođu u Daruvar.

Rukometaš Predrag Vejin na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Rukometaš Predrag Vejin na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Prilikom obilaska odjela sportske rehabilitacije zatekli smo rukometnog reprezentativca Srbije Predraga Vejina koji je u Daruvarske toplice došao zbog problema s kralježnicom. 

- U Daruvarskim toplicama sam već sedam, osam dana. Budući da se profesionalno bavim rukometom, a imam neki problem s leđima, došao sam ovdje da ojačam taj donji dio leđa. Tu sam u sigurnim rukama. Daruvarske toplice su poznate na cijelom Balkanu kao jedan od najboljih centara za rehabilitaciju. Svaki dan radim s Mirelom i Ružicom i u svakom pogledu napredujem - rekao nam je Predrag Vejin koji nam je otkrio kako će još nekoliko dana biti u toplicama, a onda se vraća u puni pogon. Čekaju ga europske utakmice s njegovim trenutnim klubom Nexe iz Našica, a 10. listopada se okuplja rukometna reprezentacija Srbije nakon čega će igrati protiv Finske i Češke. 

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr