Fotografija: Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Galerija
Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Daruvarske srednjoškolke osmislile novi gastro suvenir: "Podržite nas na međunarodnom natjecanju"

Pivko je pivski štapić, a Vinko vinski keksić. Oboje se temelje na staroj recepturi koja uključuje daruvarsko vino i daruvarsko pivo. Pogledajte spot i glasajte za ove kreativne djevojkeDARUVAR - Učenice Ekonomske i turističke škole Daruvar Katarina Adžić, Martina Grgić, Tara Mađeruh, Iva Medić i Lucija Milivojević pod mentorstvom nastavnica Ivane Kevdžija i Ksenije Škorić sudjeluju na Međunarodnom natjecanju „Več znanja za več turizma" koji organizira Turistička zajednica Slovenije.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Okusi zavičaja" a zadatak je bio osmisliti novi gastro suvenir.

Podsjetimo, o ovoj smo temi već ranije pisali, u prosincu, kada je Ekonomska i turistička škola Daruvar u sklopu adventa organizirala prodaju raznovrsnih proizvoda učeničke zadruge Ekonomske i turističke škole Daruvar.

Promocija kraja

Kako su tada pojasnili, prikupljali su donacije za sudjelovanje na međunarodnom sajmu turizma Alpe Adria koji se sada održava u Ljubljani.

- Promovirat ćemo naš kraj, s naglaskom na daruvarsko vino i daruvarsko pivo. To ćemo učiniti kroz enogastronomsku priču, slasne pivske štapiće i vinske paprenjake  "Pivko i Vinko", pojasnila je tada Ivana Kevdžija, profesorica iz Ekonomske i turističke škole Daruvar.

Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Pivko je, pojasnili su iz Škole, pivski štapić druželjubive osobnosti, dok je Vinko veseli vinski keksić, a oboje se temelje na staroj recepturi koja uključuje daruvarsko vino i daruvarsko pivo.

Promotivni spot

- Cilj nam je istaknuti bogatstvo gastronomske baštine, ali i promicanje i upoznavanje turista s lokalnom zajednicom, te promocija daruvarskih ugostitelja i manifestacija, poručila je u prosincu profesorica.

Jedna od kategorija natjecanja na kojem su i mladi Daruvarčani, je glasanje za promotivni spot. Svi promotivni spotovi objavljeni su na web stranici Turističke zajednice Slovenije OVDJE.

- Naš video "Pivko i Vinko" nalazi se na dnu stranice. Glasovanje traje od 24. siječnja u 9 sati do 31. siječnja u 17 sati. Hvala svima što ćete odvojiti trenutak svoga vremena i dati nam svoj glas, poručuju iz Škole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!