Fotografija: Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Galerija
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Daruvarska udruga Impress organizira besplatan izlet u Crikvenicu za umirovljenike

Izlet uključuje put autobusom turističke kategorije, osvježenje u autobusu, posjet u Aquarium Crikvenica, ručak u restoranu, slobodno vrijeme i kupanjeDaruvarska udruga Impress organizira besplatan jednodnevni izlet za umirovljenike u Crikvenicu u srijedu, 28. srpnja, a polazi se u 5 sati s Autobusnog kolodvora Daruvar.

Naime, izlet u jedno od najstarijih ljetovališta na Mediteranu i poznatog lječilišta s blagom klimom i bujnom zimzelenom vegetacijom uključuje put autobusom turističke kategorije na relaciji Daruvar-Crikvenica-Daruvar, osvježenje u autobusu, posjet u Aquarium Crikvenica u kojem se nalazi 30 bazena koji podsjećaju na prirodna staništa u kojima živi preko stotinu vrsta jadranskih riba te pedesetak primjeraka tropskih riba, ručak u restoranu, slobodno vrijeme i kupanje.

Besplatan izlet u Crikvenicu za umirovljenike u organizaciji udruge Impress/Foto: Udruga Impress
Besplatan izlet u Crikvenicu za umirovljenike u organizaciji udruge Impress/Foto: Udruga Impress

- Pozivamo umirovljenike da se prijave na broj 091/915-2621, na mail: prijave@udruga-impress.hr ili osobnim dolaskom u udrugu Impress na adresi Ivana Zajca 3 najkasnije do 21. srpnja i priušte si nezaboravan dan uz uživanje u moru i suncu na prekrasnim plažama. Prilikom prijave obavezno je dostaviti kopiju osobne iskaznice i izvadak iz mirovine/potvrdu o mirovinskim primanjima (Hr. Zavod za mirovinsko osiguranje) - poručuju iz udruge Impress.

Aktivnosti za umirovljenike

Inače, izlet će se održati u sklopu projekta „I mi smo tu-Aktivni u zajednici” koji udruga Impress provodi u partnerstvu sa Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.693.288,80 kuna. Ovim projektom nastoji se poboljšati kvaliteta svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba.

- U sklopu projekta provode se brojne aktivnosti za umirovljenike. Uz svakodnevna druženja u udruzi Impress, uz kavu, čaj i jutarnje novine, organiziraju se mnogobrojne aktivnosti s ciljem poboljšanja života umirovljenika kao što su informatičke, likovne, kreativne, kulinarske, frizerske radionice, zatim rekreacijske aktivnosti poput nordijskog hodanja, međugeneracijskih šetnji, pikada ili jutarnjeg vježbanja te mnoge druge zabavne i edukativne aktivnosti - kažu iz Impressa.