Fotografija: Od osnivanja do danas promijenilo se mnogo toga u Iridi, no usmjerenost na dobrobit, sigurnost i zdravlje zaposlenika i lokalne zajednice postojana je kroz sve ove godine/Foto: Irida
Galerija
Od osnivanja do danas promijenilo se mnogo toga u Iridi, no usmjerenost na dobrobit, sigurnost i zdravlje zaposlenika i lokalne zajednice postojana je kroz sve ove godine/Foto: Irida

Daruvarska tvornica ribe Irida prezentirala mjere zaštite: "Podigli smo sve na najvišu razinu"

U posljednje dvije i pol godine nadograđeni su sustavi za detekciju amonijaka u proizvodnom pogonu, postavljen je nov sustav grijanja, a izgrađeno je i novo spremište za privremeno odlaganje otpada iz proizvodnjePovodom Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu, u Iridi je održana prezentacija o mjerama prevencije rizika koje ova tvornica ribe provodi.

- Irida u Daruvaru uspješno posluje već 46 godina, još od 1978. Od osnivanja do danas promijenilo se mnogo, no naša usmjerenost na dobrobit, sigurnost i zdravlje naših zaposlenika i lokalne zajednice postojana je kroz sve ove godine. Naravno, činjenicom da smo postali dio međunarodne grupacije Nomad Foods krajem 2021. godine, pitanje sigurnosti, zdravlja te zaštite okoliša podignuto je na još višu razinu – poručio je ovim povodom direktor Iride Goran Janković.

Foto: Irida
Foto: Irida
Foto: Irida
Foto: Irida

Postavljen nov sustav

Na lokaciji Iride zato se provode svakodnevne aktivnosti koje doprinose sigurnosti na radu, redovno se održavaju vježbe zaštite i spašavanja, te se ulaže u segment poboljšavanja radnih procesa i sustava. U posljednje dvije i pol godine tako su među ostalim nadograđeni sustavi za detekciju amonijaka u proizvodnom pogonu, postavljen je nov sustav grijanja čime je objekt kotlovnice stavljen izvan funkcije, izgrađeno je novo spremište za privremeno odlaganje otpada iz proizvodnje kao i nov prostor punionice viličara.

Prezentaciji ovih investicija i aktivnosti koje se provode u Iridi prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predstavnici službi za zaštitu i spašavanje te predstavnici tvrtki i ustanova u najbližem Iridinom okruženju.

- Svjesni smo svoje uloge u našem lokalnom okruženju te činjenice da svaka proizvodnja, baš kao što nosi sa sobom puno pozitivnog - prije svega radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti - nosi i određene rizike koje svojim savjesnim aktivnostima svodimo na minimum. Drago nam je što smo ovom prigodom i naše goste imali priliku upoznati s preventivnim mjerama koje poduzimamo kako do incidenata ne bi došlo – rekao je Janković.

Foto: Irida
Foto: Irida

Svjetski dan sigurnosti i zaštite na radu obilježava se svake godine 28. travnja, a riječ je o globalnom događaju koje predvode Ujedinjeni narodi i Međunarodna organizacija rada. Ovaj dan Međunarodna organizacija rada počela je obilježavati 2003. godine kako bi naglasila važnost prevencije nesreća i bolesti na radu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!