Fotografija: Daruvarska Liga protiv raka imala je štand na tržnici, a obišli su ih i predstavnici Grada Daruvara/Foto: Vladimir Bilek
Galerija
Daruvarska Liga protiv raka imala je štand na tržnici, a obišli su ih i predstavnici Grada Daruvara/Foto: Vladimir Bilek

Daruvarska Liga protiv raka prikupila preko pet tisuća kuna za prijevoz onkoloških bolesnika

Odaziv je bio dobar što nismo očekivali jer smo nedavno imali prodaju narcisa. Prikupljene donacije ići će za sve kojima je potreban liječnički prijevoz, a nemaju kako otići, kaže Milada SofkaDaruvarska Liga protiv raka ove subote je na Gradskoj tržnici Daruvar kroz donacije građana prikupila preko pet tisuća kuna za pomoć oboljelima od malignih bolesti, odnosno za prijevoz onkoloških bolesnika.

Slike, ruže od plastičnih boca i najlonki, cvjetići punjeni lavandom, magneti, privjesci za ključeve/Foto: Vladimir Bilek
Slike, ruže od plastičnih boca i najlonki, cvjetići punjeni lavandom, magneti, privjesci za ključeve/Foto: Vladimir Bilek

- Jako smo zadovoljni i nama to puno znači. Odaziv je bio dobar što nismo očekivali jer smo nedavno imali prodaju narcisa. Prikupljene donacije ići će za sve kojima je potreban liječnički prijevoz, a nemaju kako otići - rekla nam je predsjednica Lige protiv raka, Milada Sofka.

Prigodni darovi

Zauzvrat su svima, koji su donirali sredstva, poklonili razne ukrasne vaze, zdjelice, slike, ruže od plastičnih boca i najlonki, cvjetiće punjene lavandom, magnete, privjeske za ključeve…

Ukrasne vaze i zdjelice/Foto: Vladimir Bilek
Ukrasne vaze i zdjelice/Foto: Vladimir Bilek

- Imamo jednu jako kreativnu članicu koja je od najlonki napravila ruže. Iako, velika većina ljudi nije željela ništa uzeti nego su samo donirali sredstva - kaže Milada Sofka.

Svatko tko je donirao mogao je izabrati poklon po želji/Foto: Vladimir Bilek
Svatko tko je donirao mogao je izabrati poklon po želji/Foto: Vladimir Bilek

Naime, Liga protiv raka ovim je prikupljenim sredstvima, sredstvima od prodaje narcisa i potpore Grada Daruvara za ovaj program u iznosu od 15 tisuća kuna, uspjela pokriti troškove prijevoza članova, a isto tako i pružiti im pomoć kroz dvije tisuće kuna za kemoterapije i zračenja.

Redovna izborna skupština

Daruvarska Liga protiv raka održala je u četvrtak redovnu Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednicu udruge izabrana Milada Sofka koja je ujedno i predsjednica Izvršnog odbora, za zamjenika Tihomir Ježinac i za tajnicu Ljerka Stožicki. Na skupštini je usvojeno i Izvješće o radu Lige protiv raka za prošlu godinu, Financijsko izvješće te Plan rada i financijski plan za ovu godinu.

- Izborna skupština održana je pisanim putem jer se nismo mogli sastati s obzirom da nas je 173 člana pa smo dostavili glasačke listiće članovima koji su glasali. Izborno povjerenstvo je glasove pregledalo i utvrdilo rezultate - rekla nam je novoizabrana predsjednica Milada Sofka.

Cilj udruge

Izabrane su i članice Nadzornog odbora:  Snježana Sabo, Andrijana Slivar i Diana Takač. Za članice Izvršnog odbora izabrane su Jasminka Bedi, Zdenka Bilek, Andrijana Moulis, Aleksandra Sabo-Budimlija, Zdenka Sikora i Zlata Štraser te za članice Stegovnog povjerenstva Ankica Čolak, Jadranka Kapusta i Davorka Peter.

- Glavni nam je cilj ove godine prijevoz onkoloških bolesnika, a tijekom godine ćemo vidjeti hoćemo li moći ostvariti naša planirana predavanja. Uvijek bi nam došli psiholozi i održavali predavanja vezana uz bolesti, nošenje s bolestima te pomoć obiteljima za lakše nošenje sa stresom i novonastalim situacijama. Do sada smo održali šest predavanja, ali kako je došla korona, teško nam ih je održavati online jer se većina članova ne zna služiti Zoom-om - istaknula je Milada Sofka.