Fotografija: Foto: Zhivko Minkov/Unsplash (ilustracija)
Galerija
Foto: Zhivko Minkov/Unsplash (ilustracija)

Daruvarska knjižnica organizira predavanje o usamljenosti: "Problem imaju svi, pa i djeca"

O usamljenosti treba govoriti. Mi kao knjižničari prepoznajemo osobe koje su usamljene jer nam znaju to i reći, kaže Romana Horvat i poziva Daruvarčane na današnje predavanje Darka NovalićaDARUVAR – Iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar pozivaju svoje sugrađane da danas dođu na predavanje pod nazivom „Usamljenost, što s njom?“

Predavanje će u prostorima knjižnice u 18 sati održati psiholog i psihoterapeut Darko Novalić, inače zaposlen u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Psihoterapeut Darko Novalić govorit će o usamljenosti/Foto: Inkubator ideja
Psihoterapeut Darko Novalić govorit će o usamljenosti/Foto: Inkubator ideja

Da je tema itekako aktualna i da je o njoj prijeko potrebno govoriti potvrdila nam je ravnateljica daruvarske knjižnice, Romana Horvat.

Pogađa sve dobne skupine

-Darko Novalić već je nekoliko puta gostovao u našoj knjižnici tako da ga Daruvarčani već poznaju. Tema je dobrodošla. Stručnjaci kažu kako živimo u vremenu osamljenosti. Osamljenost i usamljenost nije uvijek vezana uz stariju dob, kako se često misli. Mišljenja smo kako usamljenost pogađa mlade ljude, pa i djecu. Nakon korone to se jako proširilo na sve dobne skupine. Mi kao knjižničari prepoznajemo osobe koje su usamljene jer nam znaju to i reći. U tom slučaju uvijek im možemo uskočiti nekom dobrom knjigom koja je svojevrsni lijek.

Prijave nisu potrebne

Tako da je predavanje s ovom temom naš poklon građanima kojima treba savjet kako si pomoći u usamljenosti, otkriva nam ravnateljica Romana Horvat koja smatra da će današnje predavanje biti itekako dobro posjećeno.

Foto: Daruvarska knjižnica
Foto: Daruvarska knjižnica

To im nagovještavaju brojni telefonski pozivi i upiti građana kojima ovom prilikom savjetuju da su dobrodošli.

- Najave i prijave nisu potrebne. Prilagodit ćemo se, naša dvorana može primiti oko 70, 80 osoba, nadamo se kako će biti ispunjena, zaključuje Horvat.

Doznajte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!