Fotografija: Daruvarska udruga HVIDR-a u utorak, 31. kolovoza, održava besplatno predavanje na temu „Jug Hrvatske kroz povijest - Dubrovačka Republika“/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Daruvarska udruga HVIDR-a u utorak, 31. kolovoza, održava besplatno predavanje na temu „Jug Hrvatske kroz povijest - Dubrovačka Republika“/Foto: Predrag Uskoković

Daruvarska HVIDR-a organizira predavanje o povijesti Dubrovačke Republike

Ovim bi predavanjem, osim članova HVIDR-e, i ostali Daruvarčani saznali nešto novo o povijesti juga Hrvatske te uvidjeli kako su i drugi naši dijelovi živjeli, kaže Sanja Bogdan Pavlović
Daruvarska udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) u sklopu projekta „Mirovina nije za mirovanje“ u utorak, 31. kolovoza, održat će besplatno predavanje na temu „Jug Hrvatske kroz povijest - Dubrovačka Republika“, s početkom u 18 sati u Društveno-kulturnom centru Daruvar.

Zanimljiva povijest

Predavanje će održati profesorica Ivana Citanušić, ujedno i certificirani turistički vodič za Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju, a predavanjem će svima zainteresiranima približiti jug Hrvatske, ali i zanimljivu povijest Dubrovačke Republike.

<p>Sanja Bogdan Pavlović, voditeljica projekta/Foto: Mojportal.hr</p>

Sanja Bogdan Pavlović, voditeljica projekta/Foto: Mojportal.hr

- Htjeli smo ovim predavanjem približiti ljudima povijest nekih dijelova Hrvatske koji su sigurno interesantniji jer je povijest Dubrovačke Republike vrlo zanimljiva. Predavačica Citanušić je Zagrepčanka koja se zaljubila u Dubrovnik, tamo živi, dočekuje i vodi grupe turista. Nedavno sam bila na njenom predavanju i bilo je vrlo interesantno jer zna jako puno o Dubrovačkoj povijesti i zna približiti taj period Dubrovačke Republike - rekla nam je Sanja Bogdan Pavlović, voditeljica projekta.

Izlet umirovljenika

Isto će trajati dva sata, a uz Power Point prezentaciju prikazivat će se i fotografije i stare geografske karte.

- Neki članovi HVIDR-e su za vrijeme Domovinskog rata bili uključeni u borbe koje su se odvijale na Dubrovačkom području, a ovim bi predavanjem i ostali Daruvarčani saznali nešto novo o povijesti juga Hrvatske te uvidjeli kako su i drugi naši dijelovi živjeli. Za naše umirovljenike iz HVIDR-e planiramo na kraju rujna izlet pa će sve ono što čuju moći uživo i vidjeti. Nadam se da će biti dosta zainteresiranih. Nismo ograničili broj zainteresiranih jer osobno ne vjerujem da će biti gužva - kaže Sanja Bogdan Pavlović.

Inače, nositelj projekta „Mirovina nije za mirovanje“ - UP.04.2.1.09.0059 je udruga HVIDR-a Daruvar zajedno s partnerima Udrugom branitelja Lipika 1991. godine, Gradom Lipikom i Gradom Daruvarom.