Fotografija: Veterani Domovinskog rata natjecali su se u šest disciplina, a na kraju su ih zabavili
Galerija
Veterani Domovinskog rata natjecali su se u šest disciplina, a na kraju su ih zabavili "MedjuWodje" iz Garešnice/Foto: HVIDR-a Daruvar

Daruvarka HVIDR-a kroz projekt okupila branitelje invalide i potaknula ih na bavljenje sportom

Cilj projekta "Doza sporta - doza zdravlja" je podići razinu informiranosti o zdravom načinu života i razviti naviku bavljenja sportom u prvom redu hrvatskih branitelja, ali i svih ostalih građanaU sklopu provedbe EU projekta "Doza sporta – doza zdravlja" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, 3. lipnja u Daruvaru su se održali Sportski susreti branitelja – osoba s invaliditetom.

Viseće kuglanje/Foto: HVIDR-a Daruvar
Viseće kuglanje/Foto: HVIDR-a Daruvar

Sportske susrete branitelja - osoba s invaliditetom organizirala je HVIDR-a Daruvar koja je okupila oko 70-ak branitelja sudionika igara, a cilj projekta je podići razinu informiranosti o zdravom načinu života i razviti naviku bavljenja sportom u prvom redu hrvatskih branitelja, ali i svih ostalih građana na području Daruvara, Đulovca i susjednih općina.  

Stolni tenis/Foto: HVIDR-a Daruvar
Stolni tenis/Foto: HVIDR-a Daruvar
Streljaštvo/Foto: HVIDR-a Daruvar
Streljaštvo/Foto: HVIDR-a Daruvar

Vojni invalidi Domovinskog rata natjecali su se u šest disciplina: stolnom tenisu, streljaštvu, ribolovu, visećoj kuglani, šahu i boćanju.

Nakon završetka natjecanja, svi sudionici okupili su se na daruvarskom Jezeru gdje je HVIDR-a Daruvar organizirala i kuhara koji je pripremio 70 litara graha, odnosno oko 100 porcija za sve sudionike i goste, a potom je okupljene zabavila Mješovita pjevačka skupina "MedjuWodje" Garešnica koja je ionako veselu atmosferu još više podigla sa svojim višeglasnim izvedbama hrvatskih pjesama u etno stilu.  

Nastup Mješovite pjevačke skupine
Nastup Mješovite pjevačke skupine "MedjuWodje" iz GarešnicaFoto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Skuhano je oko 100 litara graha za sve sudionike i njihove goste/Foto: HVIDR-a Daruvar
Skuhano je oko 100 litara graha za sve sudionike i njihove goste/Foto: HVIDR-a Daruvar

- Cilj nam je održavati tjelesno zdravlje, podružiti se, a da i one koji se ne bave nikakvim sportom privučemo da se malo aktiviraju jer je ovdje redom riječ o sportovima koji nisu zahtjevni, koji su primjereni umirovljenicima, a korisni su za zdravlje. Odaziv je stvarno bio dobar, vidjelo se da se ljudi žele družiti, da žele biti tjelesno aktivni i da ih je ovaj naš projekt potaknuo da se tjelesno aktiviraju. A mi smo zbog toga jako zadovoljni jer to pokazuje da smo ispunili cilj i da ovaj projekt ispunjava svoju svrhu - rekao nam je Krešimir Ivančić, predsjednik HVIDR-e Daruvar.  

krešimir Ivančić, predsjednik daruvarske HVIDR-e /Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
krešimir Ivančić, predsjednik daruvarske HVIDR-e /Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Natjecateljima su od organizatora HVIDR-e Daruvar dobili majice s natpisom "Doza sporta - doza zdravlja", a također im je podijeljena i sportska oprema. 

Ribolov/Foto: HVIDR-a Daruvar
Ribolov/Foto: HVIDR-a Daruvar

Inače, ovo su 2. Sportski susreti branitelja – osoba s invaliditetom. Naime, u sklopu ovog projekta predviđena su ukupno tri ovakva događanja. Prvo se održalo sredinom studenog 2022. kada su se vojnim invalidima na sportskim susretima pridružili i članovi udruga osoba s invaliditetom Daruvar. Dakle, preostalo je još jedno sportsko druženje, a sudeći prema dosadašnja dva, vjerojatno će treće biti i najveće. 

Boćanje/Foto: HVIDR-a Daruvar
Boćanje/Foto: HVIDR-a Daruvar

Projekt DOZA SPORTA – DOZA ZDRAVLJA – UP.02.2.1.08.0251, financiran iz Europskog socijalnog fonda - Poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza II“, u okviru prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

(Sponzorirani sadržaj)