Fotografija: Prijašnji dobitnici gradskih priznanja/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Prijašnji dobitnici gradskih priznanja/Foto: Grad Daruvar

Daruvarčani, prijavite svoje favorite koji zaslužuju javna priznanja, evo svih detalja

Postoji više mogućnosti predlaganja. Za Počasnog građanina, Posmrtna priznanja, Grb Grada Daruvara, tj. nagrada za životno djelo, Kolektivna i pojedinačna priznanja te Plaketa Grada DaruvaraDARUVAR – Grad Daruvar raspisao je Javni poziv za prikupljanje prijedloga za nagrađivanje pravnih i fizičkih osoba javnim priznanjima. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Daruvara zaprimat će prijedloge do 10. ožujka 2023. godine do 14,30 sati. Prijedlozi se mogu predati osobno u Upravi Grada Daruvara (soba br. 6) ili poslati poštom na adresu: GRAD DARUVAR, Trg kralja Tomislava 14, 43500 Daruvar.

Potrebno i pojašnjenje

U prijedlogu za jednu od dodjela obvezno je dostaviti i obrazloženje, a iz Grada pojašnjavaju kako postoji više mogućnosti predlaganja.

Grad Daruvar je povodom Dana grada Daruvara dodijelio javna priznanja građanima za izuzetno zalaganje u radu u različitim djelatnostima/Foto: Daria Marković
Grad Daruvar je povodom Dana grada Daruvara dodijelio javna priznanja građanima za izuzetno zalaganje u radu u različitim djelatnostima/Foto: Daria Marković

Konkretno, svoje favorite možete predložiti u sljedećim kategorijama:

1. Počasni građanin Grada Daruvara

2. Posmrtna priznanja Grada Daruvara

3. Grb Grada Daruvara, nagrada za životno djelo

4. Kolektivna i pojedinačna priznanja Grada Daruvara

5. Plaketa Grada Daruvara.

-Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja razmotrit će sve pristigle prijedloge, te predložiti Gradskom vijeću Grada Daruvara donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja.

Građanima Grada Daruvara i drugim osobama, njihovim udrugama, drugim lokalnim zajednicama, ustanovama, trgovačkim društvima, vjerskim zajednicama i drugim pravnim osobama mogu se dodijeliti javna priznanja za uspjehe u radu kojima osobito pridonose razvoju i boljitku Grada Daruvara ili njegovih djelatnosti, ili u znak počasti i zahvalnosti.

Javna priznanja mogu se dodjeljivati i državljanima drugih zemalja, prijateljskim gradovima, međunarodnim udrugama i organizacijama, te udrugama i organizacijama drugih država ili njihovim tijelima.

Počasni građanin

Počasnim građaninom Grada može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem pridonio napretku i ugledu Grada, ostvarivanju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili u svijetu, mira u svijetu i napretku čovječanstva.

Počasnom građaninu dodjeljuje se posebna Povelja Grada i ključevi Grada. Proglašenje počasnim građaninom znak je počasti i ne daje nikakva posebna prava. U kalendarskoj godini može se dodijeliti jedno priznanje.

Posmrtna priznanja Grada dodjeljuju se posmrtno za ostvarenje u svim područjima gospodarskog i društvenog života Grada.

Grb Grada Daruvara, nagrada za životno djelo, utvrđuje se kao poseban oblik javnog priznanja. Dodjeljuje se fizičkoj osobi koja je svojim višegodišnjim radom trajno obilježila izuzetna postignuća na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja života, kojima se znatno doprinosi razvoju Grada.

Kolektivna priznanja Grada dodjeljuju se trgovačkim društvima, obrtima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama za dobre rezultate poslovanja, suradnje i ostalo, pojašnjavaju iz Grada.

Pojedinačna priznanja

Pojedinačna priznanja Grada dodjeljuju se zaslužnim građanima s područja gospodarskog života, uspješnosti u poslovanju, prema rezultatima rada i dr.

Plaketa Grada Daruvara, dodjeljuje se kao javno priznanje u vidu zahvale pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama i sportskim kolektivima za uspješno djelovanje, suradnju s Gradom, kako s manifestacijama, organizacijama kulturnih zbivanja, sportskim uspjesima i ostalo.

Uz plaketu se dostavlja i pisano priznanje, s tim da se sportskim kolektivima uz plaketu i priznanje može dodijeliti i novčana nagrada, jednom do dva sportska kolektiva po 5.000,00 kn.

Dodajmo, više o Javnom pozivu za prikupljanje prijedloga za nagrađivanje pravnih i fizičkih osoba javnim priznanjima možete pročitati na stranicama Grada daruvara OVDJE. Ujedno možete pogledati i kako treba izgledati Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Daruvara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!