Fotografija: Daruvarčani opet mogu dobiti besplatne pravne savjete/ Foto: Predrag Uskoković
Daruvarčani opet mogu dobiti besplatne pravne savjete/ Foto: Predrag Uskoković

Daruvarčani i ovog petka u gradskoj upravi mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć

Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problemStudenti zagrebačkog Pravnog fakluteta ponovno dolaze u Daruvar s ciljem pružanja besplatne pravne pomoći građanima. Podsjetimo, studenti u sklopu projekta Pravna klinika pomoć pružaju u 15 gradova kroz 7 krugova, a idući daruvarski susret zakazan je ovog petka, od 9 do 11.45 sati, u prostorijama Gradske uprave Daruvar, točnije u Velikoj vijećnici na I. katu.

Potrebni dokumenti

- Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja građanima pruža besplatnu pravnu pomoć. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem. Inače, Pravna klinika strankama pruža opće pravne informacije i pravna mišljenja, no nije ovlaštena sastavljati podneske niti zastupati stranke u postupcima, poručili su organizatori ovog susreta.

Akademski mentori

Recimo i to da studenti kao pružatelji pravne pomoći svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.