Fotografija: Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno dolaze u Daruvar/Foto: Predrag Uskoković
Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno dolaze u Daruvar/Foto: Predrag Uskoković

Daruvarčani i ovog petka mogu dobiti besplatnu pomoć od zagrebačkih studenata prava

Kliničari građanima daju opće pravne informacije i mišljenja. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problemDARUVAR - Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno dolaze u Daruvar kako bi građanima ponudili besplatnu pravnu pomoć. Podsjetimo, kliničari su već nekoliko puta bili u Daruvaru, a najnoviji susret zakazali su za 14. siječnja, u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 14, od 9 do11:45 sati.

Kroz Pravnu kliniku studenti građanima nude besplatnu pravnu pomoć. Riječ je o jedinici koja djeluje u sklopu fakulteta, a studenti u svom radu primjenjuju ključne vrijednosti pravne struke.

Do sada je već održano nekoliko ovakvih susreta, a besplatne pravne savjete Daruvarčani mogu dobiti jednom mjesečno, sve do svibnja iduće godine.

Kontrola mentora

Inače, studenti kao pružatelji pravne pomoći svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem.