Fotografija: U iščekivanju odgovora/Foto: MojPortal
Galerija
U iščekivanju odgovora/Foto: MojPortal

Daruvarčane zanima ide li Petrov vrh u obnovu. Lneniček: "Nadamo se rezultatima prije ljeta"

Nitko ne zna rezultate natječaja iz NPOO-a. Ni Bjelovar za svoje toplice, ni Daruvar za svoje… Nadamo se da će odgovor stići kroz lipanj. No, to najmanje ovisi o nama, ističe LneničekDARUVAR –Na našu e-mail adresu stigao je upit jednog Daruvarčanina kojeg zanima gdje je zapelo s uređenjem Petrovog vrha. Odnosno s odgovorom hoće li se projekt uređenja Petrovog vrha financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. 

Kako kaže, zanima ga što je s obećanim predviđenim rokom, odnosno odgovorom na prijavljeni projekt prema NPOO-u.

-U Vašem članku koji je objavljen 07. ožujka napisano je da je rok za objavu rezultata 90 dana, a to bi značilo do najkasnije 05. lipnja. Ima li kakvih novosti vezanih uz sam projekt, zanima ovog Daruvarčanina.

U iščekivanju odgovora

Budući da je tema od javnog interesa, provjerili smo što o svemu kaže gradonačelnik Damir Lneniček.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

-Kao i svi ostali koji su svoje projekte prijavljivali u sklopu javnog poziva iz NPOO-a Ministarstva turizma i sporta, i mi još uvijek čekamo odgovor. Nitko ne zna rezultate. Ni Bjelovar za svoje toplice, ni Daruvar za svoje… Nadamo se da će odgovor stići kroz lipanj, odnosno prije ljeta i godišnjih odmora. No, to najmanje ovisi o nama, ističe Lneniček.

Podsjetimo, Grad Daruvar je prijavio projekt pod nazivom „Planinarimo do zvijezda“ koji je pripremila Razvojna agencija Daruvar u sklopu javnog poziva iz NPOO-a Ministarstva turizma i sporta. Riječ je o specijalizaciji hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti.

Zvjezdarnica, planetarij, vidikovac...

Projektom je planirana izgradnja planinarskog doma Petrov vrh, zvjezdarnice, planetarija i vidikovca te uređenje Slavonskog planinarskog puta. Područje provedbe projekta je Međunarodni park tamnog neba Vrani kamen te je Grad Daruvar, sa svojim prirodnim i kulturnim znamenitostima i bogatstvima, pogodan za diversifikaciju turističke destinacije. Zahvaljujući ovom projektu aktivni turizam će postati drugi stup turizma u Daruvaru, smatraju u Gradu Daruvaru.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Iznos projekta je 6.636.140,00 eura (50.000.000,00 kn), a stopa sufinanciranja 100 posto.

-Već dugi niz godina tražimo mogućnosti kako obnoviti planinarski dom na Petrovom vrhu. Nadam se da će kroz ovaj projekt, ako bude odobren, napokon to biti riješeno. Moram reći kako se sam projekt ističe zahvaljujući dodatnim elementima poput zvjezdarnice, planetarija i vidikovca. A na kraju ispada da je najprihvatljivije da idemo s novim objektom planinarskog doma, pojasnio nam je Lneniček prije tri mjeseca na što se planira utrošiti 6,6 milijuna eura, odnosno gotovo 50 milijuna kuna.

Cijel tekst o obnovi Petrovog vrha pročitajte OVDJE.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!