Fotografija: Križanje Svačićeve i Preradovićeve ulice/Foto: Nikica Puhalo
Križanje Svačićeve i Preradovićeve ulice/Foto: Nikica Puhalo

Daruvar se probudio na -8, Bjelovar na -7, a za vikend nas očekuje još hladnije vrijeme...

Topliji dani očekuju se tek oko srijede, ali i sami prognostičari kažu kako je još uvijek prerano za takve prognoze. Na cestama je opasnost od poledice pa se vozači pozivaju na oprezHladno je jutros diljem zemlje, -11°C u Bednji, Ogulinu. Daruvar se probudio na -8, Bjelovar na -7, Garešnica na -6, Čazma na -6, Grubišno Polje na -8, a Pakrac i Lipik na -8 stupnjeva. 

Puše i jaka i olujna bura koja pojačava dojam hladnoće. Prema posljednjim informacijama HAK-a zbog olujnog vjetra za sav je promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Kako su temperature niske, postoji opasnost od poledice, stoga budite oprezni, javlja N1.

Na svu sreću je suho, štoviše, pretežno vedro je jutros u većem dijelu Hrvatske. U nastavku dana oblačit će se s jugozapada, zbog ciklone koje će se premještati južnije od naših krajeva, no zadržat će se većinom suho.

I za vikend će biti stabilno, ali još hladnije, i do -9°C, u nizinama unutrašnjosti, ispod -10°C u gorju. Hladno će biti i uz obalu, i do -5°C, na riječkom području, vrlo vjerojatno u subotu ujutro, u Splitu -2°C.

U hladnom smo valu, koji će se još i intenzivirati, stoga ne čudi da je na snazi visok stupanj upozorenja na hladnoću. DHMZ je postojeći val okarakterizirao kao vrlo opasan po zdravlje svih nas.

Čini se da bi nam od srijede mogao početi pritjecati nešto topliji zrak, no još je prerano za precizne prognoze.