Fotografija: Akcijom
Galerija
Akcijom "Sat za planet Zemlju" ugasila se javna rasvjeta Grada Daruvara u razdoblju od 20.30 do 21.30 sati te se na taj način pružila podrška planeti Zemlji/Foto: Dunja Županić

Daruvar se priključuje akciji diljem svijeta: "Večeras u 20:30 na sat vremena gase se svjetla"

Još od 2007. godine akcija nazvana Sat za planet zemlju „zamračuje“ brojne svjetske znamenitosti poput Opere u Sydneyu, kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru, sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku...Daruvar se u danas pridružuje globalnoj akciji koju organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF te poziva građane u 20:30 satiugase svjetla kako bi skrenuli pozornost donositelja odluka, poslovnog sektora i svojih sugrađana na to da im je stalo do očuvanja našeg planeta.

Daruvar ovu akciju pod geslom "Ujedinimo se naš dom" provodi također gašenjem svjetala na jedan sat. 

U Hrvatskoj od 2009.

Još od 2007. godine akcija nazvana Sat za planet zemlju „zamračuje“ brojne svjetske znamenitosti poput Opere u Sydneyju, kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru, sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku, katedrale Notre Dame u Parizu, zidina u Dubrovniku, Dioklecijanove palače u Splitu te mnoge druge

U Hrvatskoj ovu akciju obilježavamo od 2009. godine, a broj gradova koji u njoj sudjeluju raste iz godine u godinu. Lani je više od 70 hrvatskih gradova isključilo svoju javnu rasvjetu, što u WWF-u očekuju i ovaj put.

Sat za planet Zemlju u Daruvaru/ Foto: Tz Daruvar-Papuk
Sat za planet Zemlju u Daruvaru/ Foto: Tz Daruvar-Papuk

„Pozivamo građane da se pridruže akciji 'doniranjem' jednoga sata svog vremena - prirodi. Sat u mraku možete provesti planirajući kako umanjiti svoj otisak na planet, a na društvenim mrežama WWF Adrije posljednjih smo desetak dana ponudili brojne ideje kako to možete učiniti'', istaknula je Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!