Fotografija: Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: MojPOrtal.hr
Galerija
Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: MojPOrtal.hr

Daruvar poziva: Za svakog novozaposlenog dajemo 15.000 kn, a za novu tvrtku ili obrt 5000 kn

"Tijekom 2020. godine je dvadesetak naših sugrađana baš na taj način pronašlo posao pa vjerujem da bi ove godine taj broj mogao biti i veći", rekao nam je gradonačelnik Lneniček.Svi Daruvarčani koji planiraju ove godine pokrenuti vlastiti posao ili zaposliti nekoga s područja Daruvara mogu računati na novčanu pomoć grada kako bi im se olakšalo poslovanje. 

Naime, na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u četvrtak, usvojen je prijedlog Programa poticanja poduzetništva grada Daruvara u ovoj godini prema kojoj poslodavac za svakog novozaposlenog dobiti bespovratnu pomoć od grada u iznosu od 15.000 kuna, a iznos od 5000 kuna dobit će oni koji u ovoj godini otvore novi pravni subjekt. 

Podnošenje zahtjeva

- Građani se od četvrtka mogu javljati na javni poziv kojeg je raspisao Grad Daruvar nakon što je na sjednici Gradskog vijeća usvojen prijedlog Programa poticanja poduzetništva grada Daruvara. Cilj Grada je poticanje poduzetništva kao i pomoć onima koji žele osnovati poslovni subjekt na području Daruvara. Javni poziv za podnošenje zahtjeva upućen je poduzetnicima i fizičkim osobama - rekao je za MojPortal.hr gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. 

- Precizno govoreći, za svaku novozaposlenu osobu daruvarski obrti, poduzetnici ili trgovačka društva mogu dobiti 15.000 kuna poticaja, svi Daruvarčani koji otvore novo poduzeće ili obrt mogu dobiti 5000 kuna poticaja. Natječaj će biti otvoren sve dok se predviđena sredstva u proračunu ne iskoriste - rekao nam je gradonačelnik Lneniček.

Financijska stabilnost

Predviđen iznos za ove stavke u proračunu iznosi 500.000 kuna, a Lneniček vjeruje kako će se ta sredstva iskoristiti jer Grad planira na idućem rebalansu proračuna i povećati taj iznos.

U Gradu smatraju kako njihov poticaj od 15.000 kuna za novozaposlenu osobu spojen s poticajem koji se može dobiti na Zavodu za zapošljavanje može puno pomoći poduzetnicima da lakše održe financijsku stabilnost poslovanja.

- Tijekom 2020. godine je dvadesetak naših sugrađana baš na taj način pronašlo posao pa vjerujem da bi ove godine taj broj mogao biti i veći - rekao nam je gradonačelnik Lneniček.