Fotografija: Prijem u Gradu Daruvaru/ Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Prijem u Gradu Daruvaru/ Foto: Predrag Uskoković

Daruvar posjetile udruge iz Pule i Vukovara u sklopu javne kampanje "Život u zajednici"

Prilikom posjeta održan je sastanak s predstavnicima Grada, Centra za socijalnu skrb Daruvar i Udruge „Korak dalje“, a ujedno su i razmijenili iskustva dobre prakse i pozitivnih primjera pružanja inkluzivnih socijalnih uslugaProvodeći javnu kampanju Život u zajednici u sklopu projekta "Zajednički kroz život", a na temu inkluzivnih socijalnih usluga u zajednici – ususret novim izazovima, jučer su Grad Daruvar posjetili predstavnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula i Udruge osoba s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

U sklopu navedene kampanje održan je sastanak s predstavnicima Grada, Centra za socijalnu skrb Daruvar i Udruge „Korak dalje“ Daruvar. Bila je to prilika za razmijeniti iskustva dobre prakse i pozitivnih primjera pružanja inkluzivnih socijalnih usluga.

Također, razmotrene su ideje za nastavak rada po pitanju socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici.

Inače, projekt "Zajednički kroz život" je gotovo milijun i pol kuna i u potpunosti je financiran novce iz EU fondova te proračuna Republike Hrvatske. 

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Sve navedeno postiže se edukacijom, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković