Fotografija: Ratko Djedović  danas je dobio dozvolu za rad / Foto: Grad Daruvar
Galerija
Ratko Djedović  danas je dobio dozvolu za rad / Foto: Grad Daruvar

Daruvar od sutra ima pet taksi stajališta i (zasad) jednog taksistu. Evo kakve će biti cijene...

Taksist Ratko Djedović putnike će prevozitu u Daciji Jogger koja ima ukupno sedam sjedećij mjesta i može prevoziti šest putnikaRatko Djedović postao je zasad jedini licencirani taksi prijevoznik u Daruvaru koji od sutra počinje s radom. Naime, odlukom Gradskog vijeća od 30. lipnja 2022. godine, donesena je Odluka o autotaksi prijevozu, a Djedoviću je Grad Daruvar danas izdao dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza. 

Daruvar je tako dobio dva taksi stajališta na Autobusnom kolodvoru (Kolodvorska 24) i još tri taksi stajališta u Kolodvorskoj ulici u Daruvaru, preko puta Gradske tržnice.

Taksi stajališta na autobusnom kolodovru/Foto: Grad Daruvar
Taksi stajališta na autobusnom kolodovru/Foto: Grad Daruvar

Taksist Ratko Djedović putnike će prevoziti u Daciji Jogger koja ima ukupno sedam sjedećih mjesta i može prevoziti šest putnika. 

Jedini daruvarski taksist bit će dostupan od 0-24, a moći će prevoziti pojedince ili grupe i u druge gradove i županije. To je za grupna putovanja opcija koju vrijedi imati na umu jer ako se cijena prijevoza grupe od šest ljudi do Virovitice, Bjelovara ili Zagreba podijeli na šest dijelova, onda se može proći dosta povoljno. 

Daruvarski taksist Ratko Djedović/Foto: Grad Daruvar
Daruvarski taksist Ratko Djedović/Foto: Grad Daruvar

Inače, daruvarski taksi start će naplaćivati 30 kuna, u tih 30 kuna bit će uračunata četiri kilometra vožnje, a potom će se svaki sljedeći kilometar naplaćivati 7,5 kuna. 

Po tom cjeniku ispada da bi prijevoz grupe od šestoro putnika, primjerice do Virovitice svakog putnika koštao oko 65 kuna. Naime, do od Daruvara do Virovitice ima 52 kilometra. Start, odnosno prva četiri kilometra naplaćuju se 30 kuna. Preostalih 48 kilometara plaćaju se po cijeni od 7,5 kuna i to iznosi 360 kuna, dakle, sa startom ukupno 390 kuna. Kada se tih 390 kuna podijeli na šest putnika, ispada da bi svaki putnik za tu vožnju trebao platiti 65 kuna.

Plakat daruvarskog taxija
Plakat daruvarskog taxija