Fotografija: Prošlogodišnji dobitnici gradskih priznanja/Foto: Grad Daruvar
Prošlogodišnji dobitnici gradskih priznanja/Foto: Grad Daruvar

Daruvar dodjeljuje javna priznanja. Evo do kada možete predložiti svoje kandidate...

Priznanja se dodjeljuju za uspjehe u radu kojima se osobito pridonosi razvoju i boljitku Grada Daruvara ili njegovih djelatnosti, kao i u znak počasti i zahvalnostiGrad Daruvar objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja u 2022. godini. Konkretno, riječ je o nagradama:

1. Počasni građanin Grada,

2. Posmrtna priznanja Grada,

3. Grb Grada Daruvara, nagrada za životno djelo,

4. Kolektivna i pojedinačna priznanja Grada,

5. Plaketa Grada Daruvara.

- Priznanja za uspjehe u radu kojima osobito pridonose razvoju i boljitku Grada Daruvara ili njegovih djelatnosti, kao i u znak počasti i zahvalnosti, mogu se dodijeli građanima Grada Daruvara i drugim osobama, njihovim udrugama, drugim lokalnim zajednicama, ustanovama, trgovačkim društvima, vjerskim zajednicama i drugim pravnim osobama, pored ostalog stoji u pozivu.

Prijave do 19. travnja

Sve pristigle prijedloge razmotrit će Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja te predložiti Gradskom vijeću Grada Daruvara donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja, u skladu sa Statutom Grada Daruvara.

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada, 5. svibnja.

Svoje prijedloge možete predati do 19. travnja do 14:30 sati, i to osobno u Gradsku upravu Grada Daruvara ili poštom na adresu GRAD DARUVAR, Trg k. Tomislava. 14, 43500 Daruvar.

Potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Prošlogodišnji dobitnici

Podsjetimo, prošle godine počasnim građaninom Grada Daruvara proglašen je Korado Korlević, a nagrađeni su i:

Posmrtno priznanje Grada Daruvara: Damir Horvat Zacskai, Marko Čolić, Ljerka Prpić, Miroslava Koprek, Željko Radosavljević i Zdenko Čalapa.

Grb Grada Daruvara: Davor Novinc

Kolektivna i pojedinačna priznanja: Udruženje obrtnika Daruvar, Razvojna agencija Daruvar, Udruga Ždralice Daruvar, Mira Bakarić, Zvonko Kovačić, Željko Blažević i Drenka Bogdan.

Plaketa Grada Daruvara: Liga protiv raka Daruvar, Saša Premec, Antun Stranjik i Ivan Leksa.