Fotografija: Polupodzemni kontejneri bit će smješteni na Trgu dr. Franje Tuđmana u Daruvaru/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Galerija
Polupodzemni kontejneri bit će smješteni na Trgu dr. Franje Tuđmana u Daruvaru/Foto: Razvojna agencija Daruvar

Daruvar dobiva novih sedam polupodzemnih kontejnera za otpad, evo gdje i kada...

"Ovim projektom utjecat će se na daljnji razvoj komunalne infrastrukture te će se smanjiti rizik od nastanka divljih odlagališta. Spriječit će se ujedno i neugodni mirisi u Daruvaru", kaže Nicol PolenusDARUVAR - Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Daruvaru bit će postavljeni moderni, polupodzemni kontejneri za otpad.

Naime, Razvojnoj agenciji Daruvar odobren je projekt kojeg su prijavili preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a riječ je o odvojenom prikupljanju komunalnog otpada.

Prijavitelj projekta - Grad Daruvar će zahvaljujući projektu nabaviti sedam moloka, tj. polupodzemnih kontejnera.

Manje divljih odlagališta

Kako kažu iz Razvoje agencije Daruvar, nabavom polupodzemnih kontejnera utjecat će se na daljnji razvoj komunalne infrastrukture te će se smanjiti rizik od nastanka divljih odlagališta.

Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Sretni smo što ovim projektom možemo potaknuti stanovnike našeg grada na odvojeno prikupljanje otpada te što možemo na taj način smanjiti onečišćenje okoliša, poručila je Nicol Polenus, direktorica Razvojne agencije Daruvar otkrivši nam kako će polupodzemni kontejneri biti smješteni na lokaciji Trg dr. Franje Tuđmana u Daruvaru.

Sufinanciranje Fonda

- Razvrstavanjem otpada, smanjit će se ujedno onečišćenje okoliša, spriječit će se nastanci neugodnog mirisa u Daruvaru te će se smanjiti količina otpada na odlagalištima, podsjeća Polenus.

Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar

Dodajmo, ukupna vrijednost projekta je 39.488,75 eura, a Fond će sufinancirati projekt u iznosu od 15.795,50 eura (40 posto).  Projekt će se realizirati do srpnja 2024. godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!