Fotografija: Tradicionalno darivanje beba u Garešnici/ Foto: KruGarešnica.info
Tradicionalno darivanje beba u Garešnici/ Foto: KruGarešnica.info

Darove Grada Garešnice i Crvenog križa dobilo 12 novorođenih beba

Cilj nam je stvarati preduvjete da sva naša djeca imaju mogućnost pohađanja vrtića, ali i općenito svijetlu budućnost, kaže BilandžijaU Garešnici su u petak darivani najmlađi, njih 12. Od toga, 10 je bilo djevojčica – Klara, Marta, Melisa, Nea, Katja, Iskra, Natali, Dragana, Teodora i Dora te dva dječaka – Mateo i Borna, piše KruGarešnica.info.

Osim dotacije od 132,72 eura, odnosno tisuću kuna, Grad je novorođene darivao s poklon bonom od 50 eura, kojeg roditelji mogu iskoristiti u narednih šest mjeseci.

- Čestitam roditeljima, ali i svim drugim članovima obitelji te im želim puno zdravlja i sreće. Cilj nam je stvarati preduvjete da sva naša djeca imaju mogućnost pohađanja vrtića, ali i općenito svijetlu budućnost. Nadam se da ćemo se ovim povodom vidjeti još koji put, poručio je roditeljima gradonačelnik Bilandžija. 

Topla dobrodošlica

Pored njega, na prinovama u obitelji čestitala je i Melita Lozina, ravnateljica Crvenog križa koji također poklon-paketima daruje mališane kroz projekt „Radujemo se zajedno s vama“.

- Bebice darivamo u sklopu projekta kojeg provodimo već 15 godina. Riječ je o prigodnim poklonima kojima roditeljima želimo dobrodošlicu i čestitamo na plemenitoj, odgovornoj i zahtjevnoj ulozi, poručila je Lozina.

Podsjetimo, u 2022. godini ukupno je bilo 72 zahtjeva, četiri više nego 2021., dok je trenutno, do kraja travnja 2023. godine u Gradu Garešnici predano više od 30 zahtjeva, piše KruGarešnica.info.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!