Fotografija: Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar
Galerija
Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar

Darkom u srijedu kreće s podjelom kompostera građanima Daruvara. Evo svih detalja...

Pravo na preuzimanje kompostera imaju korisnici usluge koji nisu preuzeli smeđi spremnik za sakupljanje biootpada, kažu u DarkomuDarkom od srijede 1. lipnja kreće s podjelom kompostera građanima s područja grada Daruvara.

Naime, kako su nas izvijestili iz Darkoma, Grad Daruvar je u okviru Javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme raspisanom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 800 kompostera od 410 litara kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištu otpada Cerik, ali i povećala stopa odvojenog prikupljanja komunalnog otpada.

Kantica od 10 litara

- Zainteresirani građani mogu se javiti u Reciklažno dvorište u ulici Josipa Kozarca 23 u Daruvaru od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 13 sati i preuzeti svoj komposter. Trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i potpisati zapisnik o primopredaji kompostera - poručili su iz Darkoma napominjući kako se komposteri koriste isključivo na području grada Daruvara, odnosno mogu je preuzeti samo korisnici Darkomovih usluga s područja grada Daruvara.

Komposteri/Foto: Darkom
Komposteri/Foto: Darkom

Isto tako, iz Darkoma ističu kako pravo na preuzimanje kompostera imaju korisnici usluge koji nisu preuzeli smeđi spremnik za sakupljanje biootpada.

- Korisnici koji su preuzeli smeđi spremnik za biootpad, mogu na reciklažnom dvorištu besplatno preuzeti malu kanticu od 10 litara kako bi im bilo lakše prenositi biootpad iz kuće do vanjskog spremnika - kažu nam u Darkomu.