Fotografija: 
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Darkom objavio kako će i kada prikupljati odbačena božićna drvca, evo gdje ih ostaviti

Korisnici koji nemaju smeđe spremnike za biootpad ne moraju brinuti, dovoljno je svoje dotrajalo drvce odložiti u ulici na dan inače predviđen za odvoz biootpadaVeć tradicionalno, uoči i na blagdan Sveta tri kralja 6. prosinca, odlažu se dotrajala božićna drvca. Uveseljavala su nas svojim svjetlima i šarenim ukrasima, no sada su se već osušila i treba ih baciti, ako je riječ o prirodnim jelkama. 

Darkom je izvijestio kako će i ove godine vršiti odvoz božićnih drvaca. 

Pritom nema posebno određenog dana kada bi korisnici trebali odložiti svoje drvce, već će se ona odvoziti istim danom kada bude odvožen i biootpad. Stoga iz Darkoma ističu da je dovoljno dotrajalo božićno drvce ostaviti uz smeđi spremnik za biootpad. 

Oni koji nemaju takve spremnike, također nemaju razloga za brigu jer je dovoljno da drvca odlože u svojoj ulici na dan koji je inače predviđen za odvoz biootpada u njihovom naselju, a što je navedeno na letku rasporeda odvoza koji su svi primili. 

Druga opcija je vlastiti odvoz drvca na reciklažno dvorište, bez naknade za zbrinjavanje, ističu u Darkomu. Također, ako ste koristili prirodni bor, sigurno imate i "muke po iglicama" koje, nakon što ih pometete, jednostavno jednako tako bacite u spremnik za biootpad. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!