Fotografija: Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Dario Hrebak: "Svi studenti koji su se prijavili dobili su stipendiju Grada Bjelovara"

"Odlučili smo podignuti iznos stipendija sa 106 na 130 eura. Nije to iznos koji je pretjerano velik, no u svakom slučaju vjerujem da dobro dođe", kaže Hrebak- Svi koji su se prijavili za stipendije Grada Bjelovara istu su i dobili, poručio je na današnjoj konferenciji za medije bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako kaže, prvo je bilo planirano stipendirati oko 35 novih studenata, no budući da u proračunu ima dovoljno sredstava, ipak je odlučeno da stipendije dobiju svi.

- Također, odlučili smo podignuti iznos stipendija sa 106 na 130 eura. Nije to iznos koji je pretjerano velik, no u svakom slučaju vjerujem da dobro dođe. Do sada smo imali 67 studenta koje stipendiramo, tako da ta brojka sada iznosi 116 stipendista, poručio je Hrebak.

Svi koji završe studij ne vraćaju stipendiju

Prema riječima Zdravka Paveca, savjetnika za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru, i ove godine prijava se vršila digitalno, odnosno kroz gradsku aplikaciju.

- Povećanje na 130 eura odnosi se na sve studente, a ne samo na ove nove. Nadalje, preko 90 posto studenata koji primaju gradsku stipendiju završavaju studij, što nam je jako bitno. Što se tiče vraćanja stipendija, te klauzule u ugovoru više nema. Dakle, svi studenti koji studij završe u roku te ispune ostale uvjete, stipendiju ne vraćaju, a pri tome ne moraju nakon studija raditi šest mjeseci na području naše županije, pojasnio je Pavec.

Što se pak smjerova tiče, oko polovice stipendiranih studenata, kaže Pavec, studiraju deficitarna zanimanja, poput računarstva, medicine, elektrotehnike i ostalo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!