Fotografija: Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Dario Hrebak: "Proračun za 2024. godinu iznosit će rekordnih 86 milijuna eura"

"Danas smo imali sastanak, a koalicijski partneri nisu imali nikakvih primjedbi. Proračun nikad ga nismo lakše napravili, a s druge strane nikad nismo imali više kapitalnih projekata, čak njih 15, kaže HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije poručio je da je proračun za iduću godinu napravljen te će biti najveći u povijesti.

- Upravo smo imali koalicijski sastanak. Napravljene su konture proračuna, a koalicijski partneri nisu imali nikakvih primjedbi. Bit će to najveći proračun u povijesti Grada Bjelovara, a iznosit će 86 milijuna eura. Nikad ga nismo lakše napravili, a s druge strane nikad nismo imali više kapitalnih projekata, čak njih 15. Tu je gradnja škole, vrtića, obnove povijesnih zgrada, ITU mehanizam, poručio je Hrebak.

Da najvažniji gradski dokument obuhvaća sve bitne projekte potvrdio je i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski, predstavnik HDZ-a, ujedno i najvećeg koalicijskog partnera.

"Komunalna pitanja rješavat ćemo u hodu"

- Proračun je dobro planiran i veseli nas da se ide na maksimalno iskorištavanje nacionalnih i EU sredstava za sve bitne projekte. Primjerice, stare zgrade u središtu grada naprosto ne bi mogli obnoviti vlastitim sredstvima, zato je dobro što više takvih projekta prijaviti na natječaje. Također, podržavamo izgradnju vrtića i škole, a što se tiče komunalnih projekata, drago mi je da se planira nastavak asfaltiranja Vinkovićevog naselja ili ceste u Gornjim Plavnicama. Kažem, najvažnije je da su u proračunu svi bitni projekti, a komunalne probleme rješavat ćemo u hodu, zaključio je Martinovski. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!