Fotografija: 10. godinu zaredom provodi se projekt Sinergijom do uspješne zajednice/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
10. godinu zaredom provodi se projekt Sinergijom do uspješne zajednice/ Foto: Deni Marčinković

Dario Hrebak: "Osigurali smo 52 pomoćnika za 67 bjelovarskih osnovnoškolaca"

"Svi učenici koji ostvaruju pravo, pomoćnika u nastavi su i dobili", poručio je bjelovarski gradonačelnik- Svim učenicima u bjelovarskim osnovnim školama, koji ostvaraju pravo na pomoćnika u nastavi, ta je pomoć i osigurana, potvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije. 

Kako kaže, putem europskog projekta Sinergijom do uspješnije zajednice, za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju, Grad Bjelovar je u ovoj školskoj godini osigurao bespovratnih 237 tisuća eura. 

Pomoć dobili svi potrebni

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 263 tisuće kuna, a preostih 25 tisuća eura osigurat će rad. Time je osiguran rad 37 pomoćnika u nastavi za 40 učenika u osnovnim školama, koje su partneri u projektu. Inače, ovaj projekt provodi se već 10 godina zaredom. Pored toga, u proračunu Grada osigurano je dodatnih 106 tisuća eura za rad još 15 pomoćnika u nastavi za dodatnih 27 učenika, koji također imaju pravo na tu vrstu pomoći, poručio je Hrebak dodavši da je ukupno osigurano 52 pomoćnika za 67 djece. 

Svi koji su u potrebi pomoćnika su i dobili, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Svi koji su u potrebi pomoćnika su i dobili, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, da nema europskih fondova, Grad ne bi mogao provesti ovaj projekt ili bi ga proveo na uštrb nekog drugog vrijednog projekta.

Pomoćnici u nastavi podršku pružaju i ostaloj djeci, poručila je ravnateljica 2. osnovne škole Bjelovar Ines Kapša.

Ukupno je osigurano 52 pomoćnika za 67 djece/ Foto: Deni Marčinković
Ukupno je osigurano 52 pomoćnika za 67 djece/ Foto: Deni Marčinković

- Imamo 10 pomoćnika za 11 učenika. Riječ je o dragocjenoj pomoći te se veselimo što Grad prepoznaje tu potrebu. Problem predstavljaju primanja pomoćnika, stoga oni često pronađu bolje plaćeni posao pa tijekom godine moramo raspisivati nove natječaje, kazala je Kapša.

4 eura sat

Snježana Miletić kao pomoćnik u nastavi radi već osam godina.

- Radim u I. osnovnoj školi i imam jako dobra iskustva. Ovaj posao prije svega jako volim, a za to je potrebno puno strpljenja, volje i ljubavi. Svako dijete je drugačije i trebaju različit oblik pažnje. Škole nam idu u susret te jako dobro surađujemo sa svim zaposlenicima i roditeljima. Što se satnice tiče, iznosi 4 eura, što je malo. U nižim razredima je malo sati pa se ne zaradi niti minimalac. Osobno zaradim oko 450 eura mjesečno. Ono što je najvažnije, s većinom djece ostanemo u kontaktu i kasnije, zaključila je Miletić. 

Snježana Miletić kao pomoćnik u nastavi radi već osam godina/ Foto: Deni Marčinković
Snježana Miletić kao pomoćnik u nastavi radi već osam godina/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!