Fotografija: Genijalna ideja: "Hrebak na korzu nasumično pitao građane za savjet o fugiranju opločnika"/Foto: Martina Čapo
Galerija
Genijalna ideja: "Hrebak na korzu nasumično pitao građane za savjet o fugiranju opločnika"/Foto: Martina Čapo

Dario Hrebak na bjelovarskom korzu ispitivao građane o fugiranju opločnika

Ako odaberemo kvarcni pijesak, on će biti svijetle sive boje. Druga opcija je skuplja i kvalitetnija, to je eruptivna zapuna koja bi bila tamnije boje, pojašnjava Hrebak dilemu oko fuga. Odluka slijedi iza 15 satiBJELOVAR - Od jučer poslijepodne Bjelovarčani mogu vidjeti prve postavljene nove opločnike na korzu. I to sa strane od bjelovarske gimnazije.

Gotovo da nema čovjeka koji nije zastao i iskomentirao sviđa li mu se novi izgled korza, a kao što je obećao, u izvidnicu redovito ide i čelni čovjek Bjelovara, gradonačelnik Dario Hrebak.

Osim načina postavljanja opločnika, danas se na tapeti našla i odluka o fugiranju. Odnosno, gradonačelnik mora odlučiti koje boje i kojeg materijala će biti zapuna.

Dilema na korzu

-U dogovoru s konzervatrom postigli smo rješenje, suglasje, koje će, vjerujem, zadovoljiti sve naše sugrađane. Korzo neće biti kaldrma, a opet će imati takav izged. Gospođe će bez problema moći korzom šetati u visokim potpeticama, a prošarano zlatna boja opločnika odaje moderan i elegantan efekt. Spojili smo moderno i tradicionalno, zadovoljan je Hrebak koji se danas, pak susreo s još jednom dilemom.

Moramo donijeti odluku koju ćemo boju fuga izabrati. Prostor između opločnika mora se zapuniti. Ako odaberemo standardni kvarcni pijesak, on će biti svijetle sive boje. Druga opcija je nešto skuplja i puno kvalitetnija, to je eruptivna zapuna koja bi u konačnici bila nešto tamnije boje.

Građani naginju tamnijoj verziji

Ja sam za ovu drugu opciju, no vidjet ćemo još. Sada su probne kocke s ispunama postavljene kod Erste banke, a u 15 sati poslat će mi fotografiju kako bi to u konačnici trebalo izgledati. Treba nekoliko sati da se eruptivna zapuna osuši i poprimi pravu boju, pojasnio je Hrebak koji je jutros došao na genijalnu ideju.

-Nije jednostavno donijeti odluku tešku 10 milijuna kuna. Zato sam na korzu nasumično izabrao pet građana, zamolio ih da pogledaju uzorke i kažu svoje mišljenje. Ne znam ni tko su oni, niti kako se ovu, ali važno mi je njihovo mišljenje. Svi su u prosjeku rekli da im se više sviđa ova tamnija opcija zapune, odao nam je Hrebak.

Koja će opcija naposljetku prevagnuti, kako kaže sam gradonačenlik, doznat ćemo vrlo brzo.