Fotografija: Danica Cetin Pajer/Foto: MojPortal.hr
Danica Cetin Pajer/Foto: MojPortal.hr

Danica Cetin Pajer bit će nova pročelnica za gospodarstvo. Ovo su njezini planovi...

Za novi posao sam vrlo motivirana. U nekoliko navrata već sam isticala da radom u RADA-i imam priliku i čast raditi za svoj grad, a sada je to i doslovno tako, kaže Cetin Pajer
Danica Cetin Pajer, dosadašnja predsjednica Razvojne agencije Daruvar, postat će nova gradska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, potvrdio je Boris Peranović, predsjednik Povjerenstva za provedbu tog natječaja.

- Natječaj za novog pročelnika na puno radno vrijeme, uz probni rok od tri mjeseca, gradonačelnik je raspisao 8. rujna. Na njega su pristigle su dvije prijave, od kojih je jedino ona Danice Cetin Pajer bila potpuna te je ispunjava sve formalne uvjete. Nakon toga gospođa Cetin Pajer pristupila je pisanom testiranju, a kasnije i intervjuu te je sve tražene zadatke zadovoljila, poručuju Peranović. 

Razvoj daruvarskog gospodarstva

Dodao je i to da će nova pročelnica zbog obveza u Razvojnoj agenciji Daruvar na ovu dužnost stupiti s prvim danom 2022. godine. Podsjetimo, čelno mjesto Upravnog odjela za gospodarstvo ostalo je upražnjeno nakon što je Upravno vijeće Daruvarskih toplica za novog ravnatelja imenovalo dotadašnjeg pročelnika Ratka Vukovića.

Novoizabrana pročelnica ističe da se na natječaj prijavila jer smatra da svojim radom i iskustvom uvelike može doprinijeti razvoju daruvarskog gospodarstva.

- Gotovo 13 godina radila sam u privatnom sektoru i znam kako on funkcionira. Također, već dvije godine sam ravnateljica Razvojne agencije, tako da sam se imala priliku upoznati i s javnim sektorom. Za novi posao sam vrlo motivirana. U nekoliko navrata već sam isticala da radom u RADA-i imam priliku i čast raditi za svoj grad, a sada je to i doslovno tako, poručuje Danica Cetin Pajer.

Stvaranje novih radnih mjesta

Kako kaže, glavni cilj joj je pridonijeti razvoju gospodarstva, kao i stvaranju novih radnih mjesta. Dodaje i to da joj je želja zadržati mlade ljude u Daruvaru, ali jednako tako i osigurati sve potrebne uvjete da se oni koji su Daruvar već napustili, u njega vrate.

- Temelj našeg gospodarstva mora obuhvatiti postojeće industrije, ali pozitivno ozračje moramo stvarati i oko IT sektora. Tu je i naš turizam, koji je prepoznatljiv, ali se mora i dalje nastaviti razvijati. Također, nastavit ću intenzivno raditi na projektu "Daruvar centar programiranja i robotike", kroz koji u nekoliko faza planiramo opremiti informatičku učionicu te osigurati stručnu osobu koja će predavati programiranje u programskom jeziku C++, ističe nova gradska pročelnica.

Nastavak započetih projekata

Tim projektom, tvrdi Cetin Pajer, zapravo se želi slijediti primjere Lipika i Novske, a kroz dogledno vrijeme plan je nastupati i surađivati s tim centrima na zajedničkim projektima, ukoliko će to naravno biti moguće.

- Nadalje, već sam sudjelovala na izradi projektno-tehničke dokumentacije za Poduzetnički inkubator industrijske robotike te svakako planiram i dalje pomoći tom projektu. Zainteresirane tvrtke, odnosno potencijalne partnere već imamo, a budući da je riječ o greenfield investiciji, nalazit će se u prostoru Dalita, dodaje Cetin Pajer.

Pored brojnih projekta, planira i okupiti daruvarske poduzetnike, jer uz postojeće programe za poticanje njihovog rada, želi stvoriti i neke nove mjere, u čemu će joj njihove povratne informacija, kaže, biti od velikog značaja. Kao što smo već rekli, u pročelničku fotelju Cetin Pajer sjest će prvog dana 2022. godine.

Novi čelnik RADA-e

- U Razvojnoj agenciji potrebno je napraviti sva izvješća za ovu godinu, a pred nama je i rebalans proračuna, kao i izrada financijskog plana za iduću godinu, tako da sam mišljenja da je najbolja opcija da na mjestu ravnateljice ostanem do kraja godine, zaključuje buduća daruvarska pročelnica za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti.

Sve dok ona ne pristupi u službu, upravljanje tim resorom na sebe je preuzeo gradonačelnik Damir Lneniček, a prelaskom Cetin Pajer u Gradsku upravu ostat će pak upražnjeno čelno mjesto Razvojne agencije Daruvar. Međutim, prema riječima Borisa Peranovića, inače predsjednika Upravnog vijeća te gradske tvrtke, do kraja godine provest će se i taj natječaj te će izabrati novi čelni čovjek RADA-e.