Fotografija: Za tjedan dana u Hercegovcu se sprema prava fešta/Foto: Robert Fajt/CROPIX, Općina Hercegovac
Galerija
Za tjedan dana u Hercegovcu se sprema prava fešta/Foto: Robert Fajt/CROPIX, Općina Hercegovac

DANI KRUMPIRA Maja Šuput, Krumpirko i Bubble nogomet jamče vrhunsku zabavu u Hercegovcu

"Želimo da svi oni koji vole sportske igre dođu na svoje. Taj dio programa uvijek privuče velik broj ljudi, a ove godine će uistinu imati u čemu uživati, nadmetati se i zabavljati", kaže načelnik Boro BašljanHERCEGOVAC – Ljeto je godišnje doba koje, između svega ostaloga što nam nudi, najbolje možda karakteriziraju kvalitetne manifestacije koje se održavaju u svakom kutku Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedna takva uskoro se sprema i u Hercegovcu, a da su tamo ovih dana svi itekako zaposleni, potvrdio nam je i načelnik Boro Bašljan kojeg smo najprije telefonom upitali je li možda na godišnjem odmoru.

Boro Bašljan, načelnik Hercegovca/Foto: Martina Čapo
Boro Bašljan, načelnik Hercegovca/Foto: Martina Čapo

„Kakav godišnji u kolovozu?! Pa Dani krumpira su!!!“, kroz smijeh nam je kazao uvijek dobro raspoloženi načelnik.

Dvodnevna fešta

Podsjetimo, Općina Hercegovac i ove godine, 25. i 26. kolovoza, organizira svoju najveću feštu, 11. Dane krumpira. Jedinstvena je to manifestacija u regiji, a temelji se na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije krumpira, po čemu je ovaj kraj vodeći u Republici Hrvatskoj.

Kako je najavljeno i na stranicama Hrvatske turističke zajednice koja je prepoznala ovo događanje kao jedno od veoma potencijalnih i zanimljivih, dvodnevnim aktivnostima promovira se lokalna tradicija i gastronomska ponuda tradicionalnih i modernih jela od krumpira. A sve kroz suradnju gotovo svih udruga s područja Općine Hercegovac.

Foto: Ivan Novotni
Foto: Ivan Novotni
Posjetitelji će moći uživati u delicijama od krumpira/ Foto: Ivan Novotni
Posjetitelji će moći uživati u delicijama od krumpira/ Foto: Ivan Novotni

Manifestacija se održava na prostoru mjesnog parka i igrališta u Hercegovcu, a posjetitelji u dva dana mogu uživati u bogatom sportskom i kulturno-zabavnom sadržaju te raznim delicijama od krumpira i ostaloj bogatoj gastronomskoj ponudi.

Načelnika Boru Bašljana smo upitali ima li nešto posebno na što su se ove godine bazirali. Možda nešto novo i drugačije.

Sportske igre

-Svakako želimo da svi oni koji vole sportske igre napokon dođu na svoje. Taj dio programa uvijek privuče velik broj ljudi, a ove godine će uistinu imati u čemu uživati, nadmetati se, smijati se i zabavljati. Nadamo se da nam vrijeme neće pokvariti planove, kazao je načelnik.

Sportske igre uključuju:

Bacanje krumpira u dalj i skakanje u vrećama - pojedinačno natjecanje koje će testirati vašu snagu i spretnost. Pokažite svoje vještine i osvojite titulu najboljeg u ovoj zabavnoj disciplini!

Bubble nogomet - okupite tim od najmanje pet igrača i pripremite se za nevjerojatnu zabavu! S pravilima nogometa, ali uz dodatnu dimenziju – u velikim balonima! Skakača i smijeha bit će napretek! Spremite se za nevjerojatan sportski doživljaj na Danima krumpira u Hercegovcu! Bubble nogomet turnir donosi smijeh, akciju i natjecateljski duh na najvišem nivou! Bez obzira jeste li muška ili ženska ekipa, očekujte nevjerojatnu zabavu i uzbuđenje na terenu.

Atrakcija koju svi obožavaju je Bubble nogomet/Foto: Općina Hercegovac
Atrakcija koju svi obožavaju je Bubble nogomet/Foto: Općina Hercegovac

Ženski turnir: Dame, pokažite svoje sportske vještine i natjecateljski duh na ženskom turniru. Očekuje vas uzbuđenje, smijeh i prilika za osvajanje titule!

Muški turnir: Gospodo, pripremite se za sportsku borbu i natjecateljski izazov. Bubble nogomet turnir za muškarce donosi vrhunsku zabavu i uzbuđenje!

Naravno, nagrađivanje je neizbježno! Svi sudionici turnira bit će nagrađeni najfinijim čipi-čipsom, jer poslije sportske akcije slijedi slasna nagrada za sve!

Ovo je prilika da pokažete svoje sportske vještine, stvorite nezaboravne uspomene i uživate u danu ispunjenom adrenalinom i smijehom. Vidimo se na terenu, gdje će se stvarati sportska povijest na Danima krumpira! Prijavite se, okupite ekipu i pripremite se za akciju!

Tačko alka - preciznost i timski duh su ključni! Skladan tim od dvoje natjecatelja trebat će podmazane tačke, mirnu ruku i precizno oko kako bi pogodili alku i osvojili ovu atraktivnu igru.

Tačkoalka i Krumpirko kao glavni sudionik/Foto: Općina Hercegovac
Tačkoalka i Krumpirko kao glavni sudionik/Foto: Općina Hercegovac

-A sada, najslađi dio… Sve najbolje plasirane ekipe i pojedinci dobit će zanimljive i slasne nagrade koje će dodatno začiniti vašu pobjedu! Spremite se za akciju, smijeh i nevjerojatnu atmosferu sportskih igara na Danima krumpira! Okupite ekipu, pokažite svoje vještine i osvojite fantastične nagrade koje smo pripremili za vas! Vidimo se na sportskom terenu i neka najbolji pobijede, poručuju iz Općine.

Glazbeni program

Vrhunac dvodnevne zabave su koncerti. U petak, 25. kolovoza nastupa grupa Petica, a u subotu, 26. kolovoza TS Korak i Maja Šuput.

Prošlogodišnja fešta/Foto: Ivan Novotni
Prošlogodišnja fešta/Foto: Ivan Novotni
Lsni su gorjele i baklje/Foto: Ivan Novotni
Lsni su gorjele i baklje/Foto: Ivan Novotni

Maja Šuput stiže u Hercegovac/Foto: Robert Fajt/CROPIX
Maja Šuput stiže u Hercegovac/Foto: Robert Fajt/CROPIX

Ono što je svakako vaažno za istaknuti jest i to da je pronađen Krumpirko. I to ne jedan, već će ih možda na manifestaciji biti dva.

Naime, prije nekoliko dana u Općini su bili na mukama jer nisu mogli pronaći omiljenu maskotu manifestacije, odnosno osobu koja će utjeloviti Krumpirka. Da bi si olakšali potragu, objavili su oglas.

„TRAŽIMO MLADU I VESELU OSOBU ZA NAŠEG KRUMPIRKA! Dragi naši ljubitelji krumpira. Imamo sjajnu priliku za sve vas koji ste spremni proširiti svoju dozu zabave i smijeha! Tražimo mladu, energičnu osobu koja će postati lice naše manifestacije - Krumpirko! Ako volite djecu, imate osmijeh koji osvaja i želite se pridružiti našem timu, evo prilike koju ne smijete propustiti: Posao Krumpirka uključuje animaciju djece i svih posjetitelja manifestacije "Dani krumpira".

Krumpirko je spreman. Možda će ih biti i dvoje.../Foto: Općina Hercegovac
Krumpirko je spreman. Možda će ih biti i dvoje.../Foto: Općina Hercegovac

Bit ćete srce i duša ove sjajne priredbe, pružajući osmijehe, ples i puno veselja svima koji dođu! Nagrada za vaš trud? Postat ćete dio naše ekipe, osvojit ćete službenu majicu manifestacije i najukusniji čips koji ste ikad probali!  Ako ste spremni biti dio nevjerojatne atmosfere i stvoriti nezaboravne trenutke za sve sudionike, budite naš Krumpirko  baš vi! Prijave su otvorene! Požurite i pridružite se našem veselom timu!“

Krumpirko je spreman

Originalan tekst, ali i primamljiva uloga opisana u njemu urodila je plodom…

-Da, da, pronašli smo Krumpirka. To nije lako s obzirom da svi naši sumještani žele ta dva dana uživati u programu. No, evo, Krumpirko je spreman. Možda će ih biti i dva. Naime, jedan se kostim zametnuo od prošle manifestacije pa su se sada svi dali u potragu, priča nam načelnik neke od slatkih muka nadolazeće manifestacije kojoj se vesele svi.

Što se njih u Općini tiče, uvjereni su da je pred njima jedna od najboljih Krumpirijada dosad.

Detaljan program/Foto: Općina Hercegovac
Detaljan program/Foto: Općina Hercegovac

Kako poručuju na kraju, pridružite im se u slavljeničkoj atmosferi, okusite nevjerojatne specijalitete od krumpira i uživajte u izvrsnoj zabavi. Bit će tu, otkrivaju, i puno drugih atrakcija, aktivnosti i iznenađenja za sve uzraste.

- Obećavamo vam da će Dani krumpira biti puni smijeha, okusa i zajedništva. Stoga, označite datum i pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj manifestaciji, poručuju iz Općine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku