Fotografija: U 17 sati u nedjelju započinje Staročeški sajam, u 18 sati bit će promocija kuharice iz bakinih recepata Svjetluške Prokopić i nastup zbora Češke besede Daruvar/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Galerija
U 17 sati u nedjelju započinje Staročeški sajam, u 18 sati bit će promocija kuharice iz bakinih recepata Svjetluške Prokopić i nastup zbora Češke besede Daruvar/Foto: TZ Daruvar-Papuk

DANI ČEŠKE KULTURE U DARUVARU Središnje događanje bit će Staročeški sajam u nedjelju

Sutra, 29. lipnja poslušajte u knjižnici predavanje na temu "Povijest i djelovanje češke manjine u Hrvatskoj" s predavačem Vladimirom Ivićem, koji je ujedno i turistički vodičDARUVAR – U Daruvaru danas započinje manifestacija Dani češke kulture koja će vam omogućiti više različitih događanja sve do 02. srpnja.

Već smo jučer najavili kako danas u Daruvaru, također u sklopu manifestacije Dani češke kulture, možete pogledati češki hit iz 2021. godine. Riječ je o komičnoj drami Radeka Bajgara "Tečaj bračne žudnje" (originalni naslov Kurz manželské touhy). Film se prikazuje danas, 28. lipnja u 20 sati u daruvarskom kinu.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Sutra, 29. lipnja poslušajte predavanje na temu "Povijest i djelovanje češke manjine u Hrvatskoj" s predavačem Vladimirom Ivićem, koji je ujedno i turistički vodič.

Središnje događanje u nedjelju

Ovo zanimljivo putovanje kroz vrijeme održat će se u 18 sati u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Središnje događanje bit će u nedjelju, 02. srpnja u parku kod dvorca grofa Antuna Jankovića.

-U 17 sati započinje Staročeški sajam, u 18 sati bit će promocija kuharice iz bakinih recepata Svjetluške Prokopić i nastup zbora Češke besede Daruvar. U 19 sati ne propustite Promenadni koncert puhačkih orkestara te u 20 sati folklorni program, podsjećaju iz Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

Dodajmo, program Dani češke kulture organiziraju Savez Čeha u RH i Češka beseda Daruvar. Program je financiran sredstvima Savjeta za nacionalne manjine posredstvom Saveza Čeha u RH i Grada Daruvara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!