Fotografija: Održano je 30 radionica u kojima je sudjelovalo čak 400 učenika/Foto: Pakrački list
Galerija
Održano je 30 radionica u kojima je sudjelovalo čak 400 učenika/Foto: Pakrački list

DANI BEZ DNEVNIKA Pakrački srednjoškolci učili i družili se u opuštenoj atmosferi

Ovogodišnja tema je „Živi svijet oko nas“, a učenici su istraživali život leptira, ptica, izrađivali origami, hotel za kukce, kućicu za ptice pa čak i odradili kondicijski trening u park šumi „Kalvarija“U pakračkoj srednjoj školi održani su Dani bez dnevnika koji su postali zaštitni znak škole. Ovom neformalnom obliku nastave glavni je cilj druženje učenika i nastavnika u opuštenijoj atmosferi i stjecanje znanja i vještina drugačijim pristupom, piše Pakrački list.

Ovogodišnja tema je „Živi svijet oko nas“, a učenici su imali priliku istraživati život leptira, ptice našeg zavičaja, izrađivati origami, hotel za kukce, kućicu za ptice pa čak i odraditi kondicijski trening u park šumi „Kalvarija“, a između ostalog i provjeriti svoje vještine snalaženja na escape roomu i postati detektivi na jedan dan.

Bilo 30 radionica

-Najveći je posao s nabavom i rasporedom materijala i rasporedom učenika. Ove godine je bilo 30 radionica u kojem je sudjelovalo 400 učenika. Svi su učenici bili uključeni, nije bilo ni prakse za strukovnjake, rekla je pedagoginja Anita Adžijević koja je uz nastavnike Jasnu Žunčić, Ana Relotu, Jelenu Ivanović i Renata Ristića, jedna od organizatorica ovogodišnjih Dana bez dnevnika.

Školu su obišli i osnovnoškolci koje je Adžijević provela kroz učionice i radionice, a predstavila im je pobliže i školu, kao i smjerove koje ona nudi, funkcioniranje smjerova s ciljem da za nastavak svog školovanja odaberu upravo ovu školu. Na štandovima u holu posjetitelji su imali priliku razgovarati i s učenicima različitih smjerova, koji su im dali savjete i s njima podijelili iskustva iz učeničke perspektive, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!