Fotografija: Sutra stiže nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom/Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Sutra stiže nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Danas vrhunac toplinskog vala i temperture iznad 35, sutra pljuskovi i grmljavina

No, ljetu još nije kraj, posebice ne na Jadranu, gdje će noći i dalje biti tople, a dani uglavnom vrući i sunčani. Manje toplo i nestabilnije bit će u unutrašnjosti, osobito na najoblačnijem istoku...-Tijekom većinom sunčanog četvrtka, temperatura će ponegdje na kopnu biti i viša od 35 °C. Osim vrućine, nekima i sparine, jugozapadnjak i jugo pogoršavat će biometeorološke prilike te biti uvod u nestabilan, promjenjiv i većinom manje topli petak, koji će nekome donijeti olakšanje, ali i mjestimice intenzivne pljuskove, grmljavine, moguće i nevrijeme, na Jadranu nevere, pijavice i jak vjetar.

Planirate li biti na moru - obavezno pratite prognoze i upozorenja Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a, prognozirala je za HRT Petra Mkuš Jurković.

Ljetu nije kraj

-S ovom promjenom vremena ljetu još nije kraj, posebice ne na Jadranu, gdje će noći i dalje biti tople, a dani uglavnom vrući i sunčani, uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak i buru.

Manje toplo i nestabilnije bit će u većini unutrašnjosti, osobito na najoblačnijem istoku, utvrdila je u sažetoj tjednoj prognozi za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.