Fotografija: Foto: Dragan Matić/CROPIX
Galerija
Foto: Dragan Matić/CROPIX

Danas uživo od 18:00 - Pozitivna radna iskustva i prilike za osobe s teškoćama i invaliditetom

Govorit će se o pozitivnim primjerima dobre prakse zapošljavanja odraslih osoba s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom, a prenosit će se uživo na Facebook stranici MojPortal.hrNakon što je prošlog tjedna održan okrugli stol „Djeca i mladi s teškoćama, posebnim potrebama i invaliditetom - programi i mogućnosti uključivanja na tržište rada i društvene integracije“, ovog četvrtak 24. veljače na redu je okrugli stol na temu „Pozitivna radna iskustva i prilike za osobe s teškoćama i invaliditetom“.

Prijenos uživo na MojPortal.hr

Treća je ovo po redu javna tribina u sklopu projekta „Zajedno smo jači“ kojeg provodi daruvarska udruga „Dar-mar“, a zbog epidemioloških mjera i ova će biti održana online, putem Zoom platforme. Početak je najavljen u 18 sati, a moći ćete je pratiti i uživo putem Facebook stranice MojPortal.hr na OVOM linku.

Na ovom okruglom stolu bit će govora o pozitivnim primjerima dobre prakse zapošljavanja odraslih osoba s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom, te o mogućnostima i prilikama da ova vrlo ugrožena i društveno isključena populacija naših sugrađana dobije priliku samoostvarenja na tržištu rada.

Promicanje inkluzije

U raspravi na ovu temu neizostavna je Ustanova Suvenir Arbor, zaštitna radionica koja rehabilitira i zapošljava osobe s invaliditetom, a na okruglom stolu će sudjelovati zamjenica ravnatelja Ana Boroš Bosanac i zaposlenica te ustanove Etelka Nagy, koji će ovom prigodom podijeliti svoja iskustva rada.

O ovoj temi će govoriti i Neda Miščević, izvršna direktorica Udruge za promicanje inkluzije Pakrac-Lipik koja skrbi i brine o osobama s intelektualnim teškoćama.

Podizanje svijesti

Sudjelovanje na okruglom stolu potvrdila je i Daruvarčanka Leonida Kifer koja ima dijagnosticiranu skoliozu kralježnice i ima 60-postotno tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta, a ona će podijeliti svoje bogato iskustvo u borbi za zapošljavanje.

Cilj projekta „Zajedno smo jači“ je podizanje svijesti u široj javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom i osobe s teškoćama, kako u životu tako i u radu. Jedan od ciljeva je i potaknuti komunikaciju lokalnih organizacija civilnog društva registriranih za obavljanje socijalne djelatnosti s općom, ciljanom i stručnom javnosti u području socijalnih usluga.